Tort Stracciatella

de Ela68 in Torturi, 4 Iun 2014 | 6101 vizualizari

 

Un tort mic pentru o aniversare mare, cu aroma puternica de menta si lamaie ! La blat m-am inspirat de la "brownie"-urile Paulei.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
    • 200 ml lapte condensat
    • 150 gr ciocolata cu 70 % cacao
    • 50 gr zahar brun
    • 50 gr unt
    • un praf de sare
    • 50 ml iaurt
    • 2 oua mici
    • 60 gr faina
    • 25 ml lichior de ciocolata
  • Crema :
    • 200 gr lapte condensat
    • zeama de l lamaie mare
    • 250 ml smantana lichida Dorna, 35 % grasime
    • 3 linguri zahar pudra
    • 1 ciocolata amaruie cu crema peppermint
    • 2,3 frunzute de menta proaspata
    • 1 foaie gelatina
    Pentru ornat :
    • 1 ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Stracciatella:

1. Pentru blat, se pun la foc mic laptele condensat cu ciocolata rupta bucatele, sarea,zaharul si untul pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
2. Se adauga iaurtul si ouale pe rand, lichiorul, apoi faina pe care o incorporam incet cu ajutorul unui tel.
3. Turnam amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul preincalzit pentru 25 minute.Se lasa la racit.
4. Pentru crema, se bate smantana pentru a obtine frisca, se adauga zaharul pudra, apoi laptele condensat si zeama de lamaie.Apoi frunzutele de menta tocata marunt.
5. Foia de gelatina se lasa la inmuiat in putina apa, punandu-se apoi  la Bain-Marie pana ce se dizolva complet. Se toarna peste crema si se amesteca rapid atat cat sa se distribuie uniform.
6.Ciocolata taiata bucatele se adauga peste crema si se amesteca putin pentru a se repartiza in toata compozitia.
7. Se aseaza blatul pe farfurie si se monteaza un inel reglabil. Se toarna crema deasupra si se da la frigider cateva ore pentru a se intari.
8. Se orneaza cu ciocolata sau in functie de preferinte.

TIPS-URI

1

Am utilizat o forma cu diametrul de 22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stracciatella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Cris2711 1

06.06.2014, 00:26

Minunat

Ela68 1

06.06.2014, 08:33

multumesc fetelor

Retete cu Margareta Cismasiu 1

12.12.2014, 20:58

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone II