Tort Stracciatella

de Ela68 in Torturi, 4 Iun 2014 | 3236 vizualizari

 

Un tort mic pentru o aniversare mare, cu aroma puternica de menta si lamaie ! La blat m-am inspirat de la "brownie"-urile Paulei.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
    • 200 ml lapte condensat
    • 150 gr ciocolata cu 70 % cacao
    • 50 gr zahar brun
    • 50 gr unt
    • un praf de sare
    • 50 ml iaurt
    • 2 oua mici
    • 60 gr faina
    • 25 ml lichior de ciocolata
  • Crema :
    • 200 gr lapte condensat
    • zeama de l lamaie mare
    • 250 ml smantana lichida Dorna, 35 % grasime
    • 3 linguri zahar pudra
    • 1 ciocolata amaruie cu crema peppermint
    • 2,3 frunzute de menta proaspata
    • 1 foaie gelatina
    Pentru ornat :
    • 1 ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Stracciatella:

1. Pentru blat, se pun la foc mic laptele condensat cu ciocolata rupta bucatele, sarea,zaharul si untul pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.

2. Se adauga iaurtul si ouale pe rand, lichiorul, apoi faina pe care o incorporam incet cu ajutorul unui tel.

3. Turnam amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul preincalzit pentru 25 minute.Se lasa la racit.

4. Pentru crema, se bate smantana pentru a obtine frisca, se adauga zaharul pudra, apoi laptele condensat si zeama de lamaie.Apoi frunzutele de menta tocata marunt.

5. Foia de gelatina se lasa la inmuiat in putina apa, punandu-se apoi la Bain-Marie pana ce se dizolva complet. Se toarna peste crema si se amesteca rapid atat cat sa se distribuie uniform.

6.Ciocolata taiata bucatele se adauga peste crema si se amesteca putin pentru a se repartiza in toata compozitia.

7. Se aseaza blatul pe farfurie si se monteaza un inel reglabil. Se toarna crema deasupra si se da la frigider cateva ore pentru a se intari.

8. Se orneaza cu ciocolata sau in functie de preferinte.

 

TIPS-URI

1

Am utilizat o forma cu diametrul de 22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stracciatella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Cris2711 1

06.06.2014, 00:26

Minunat

Ela68 1

06.06.2014, 08:33

multumesc fetelor

Retete cu Margareta Cismasiu 1

12.12.2014, 20:58

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort ciocolatos