Tort pentru indragostiti

de -Miti- in Torturi, 1 Feb 2011 | 2812 vizualizari

 

De ce pentru indragostiti? Pentru ca vine ziua indragostitilor si nimic nu merge mai bine decat capsuni si frisca!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 200 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei sau margarina topita
  • 6 linguri apa
  • Pentru frisca:
  • 500 ml frisca lichida dulce
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru indragostiti:

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in forma si se coace 40 de minute sau pana iese scobitoarea curata. Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.


Frisca:


Se tine mixerul,bolul si frisca la rece in prealabil. Se mixeaza frisca pana e tare.


Sirop:


Se amesteca zaharul cu apa pana e topit zaharul.


Se insiropeaza feliile si se aplica frisca si capsuni pe fiecare strat. Capsunile pot fi taiete in sferturi si se pot lasa si cateva cu frunza pentru deasupra. Nu trebuie decorat in nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

LUK 1

01.02.2011, 21:11

imi place

mamaieelena 1

01.02.2011, 21:39

este delicios pentru oricine

zaharia_mihaela2005 1

01.02.2011, 22:21

multumim pt bucatica data fetitei mele. ia placut tare mult si a papat tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata alba si frisca