Tort de ciocolata

de Andreea Baraboi in Torturi, 21 Iul 2014 | 1052 vizualizari

 

Cum ieri in viata mea a fost un eveniment foarte important . adica au venit pt prima data nasii mei care ma vor cununa peste 2 saptamani, Si stiind ca nasei mele ii place foarte mult ciocolata am decis sa fac acest tort special pt ea. Au fost foarte incantati cum desigur a fost si sotul, socrii , parintii si nasul. Noi ne-am bucurat de acest tort si ne-a racorit deoarece cu atmosfera de afara si dupa un pranz copios a functionat perfect ca desert.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 cana si 3 sferturi de faina
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3/4 cana cacao
  • jumatate cana unt topit
  • 2 oua
  • o cana apa fierbinte
  • o lingurita jumate praf copt
  • o lingurita jumate bicarbonat sodiu
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amara
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca batuta
  • ORNAMENT
  • Jumatate ciocolata alba rasa
  • pasta de martipan
  • plus colorant alimentar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul:


Intr-un bol adaugam asa: faina, cacaoa, zaharul, untul topit, laptele, bicarbonatul, praful de copt, ouale,si esenta. Amestecam bine toate ingredientele si continuam asa cel putin 3 minute dupa care adaugam apa fierbinte, amestecam initial cu o lingura de lemn dupa care batem cu mixerul 5 minute. Nu va speriati daca compozitia rezulta putin lichida deoarece asa trebuie sa iasa.


Am luat aceasta reteta de pe blogul JamilaCuisine.


Foc potrivit circa 50 minute. Blatul este bine de taiat a doua zi


Crema:


Ciocolata o vom rupe cubulete mici peste care adaugam frisca lichida si le lasam la foc foarte mic sa se topeasca dupa care o dam la rece.


Batem frisca bine cu mixerul, dupa care incepem sa o incorporam in compozitia care deja este rece de la frigider cea cu ciocolata. Pana obtinem un mousse de ciocolata .


Blatul il vom taia in 3 dupa care vom proceda in felul urmator.


Eu blatul nu l-am insiropat deoarece este foarte moale si l-am lasat fara ornament la frigider pt o noapte.


Peste fiecare blat taiat adaugam mousse-ul de ciocolata care l-am intins foarte bine pe foaia de blat si asa am continuat pana la ultimul blat.


Dupa cum v-am zis si mai sus l-am lasat o noapte la rece .


A dupa zi am format floricelele de martipam care le-am dat culoare cu colorant alimentar si le-am dat la rece pana e gata tortul.


Pe marginile tortului eu l-am ornat cu ciocolata rasa cu o zi inainte si data la rece dar se poate folosi fulgi de migdale sau ce doriti Dvs .


Pentru partea de sus a tortului eu am folosit poosul in forma de stea cu care am format circa nu stiu cate stelute :))))))


Iar peste aceste stelute am decorat cu floricele de martipan . Acesta este tortul meu , sper sa va placa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

alilianaa 1

21.07.2014, 14:28

delicios

Andreea Baraboi 1

21.07.2014, 14:41

multumesc tuturor

Rocsi 1

21.07.2014, 21:52

Frumos tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!