Tort de ciocolata

de Aletta in Torturi, 6 Apr 2015 | 6445 vizualizari

 

Ca tot vine Pastele,vreau sa impartasesc cu voi un tort foarte bun de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • cacao
  • 6 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie.


Se separa albusurile si se bat spuma tare.


Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar.


Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor apoi se adauga si faina amestecata cu cacaoa.


Se coace 20-30 min in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu. Se fac 2 blaturi si se lasa la racit.


Pentru crema: 6 oua intregi se bat cu 250 g zahar pana se albesc.Intr-o cratita se pune apa la fiert.


Cand da in clocot se pune crema de oua pe aburi si se amesteca continuu pana cand crema devine lipicioasa.


La final se adauga 2-3 linguri de cacao.


Se i-a de pe aburi si se lasa la racit.


Se bate spuma 300 g unt tinut la temperatura camerei si se adauga treptat crema complet racita.


Fiecare blat se taie in 2.si ne rezulta 4 foi de blat.


Se insiropeaza fiecare foaie de blat cu un sirop din apa calduta cu o lingura de zahar si esenta de rom.


Se imbraca tortul si se lasa de pe o zi pe alta. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Aletta 1

11.04.2015, 08:30

Bya Ralu 1

15.04.2015, 20:41

delicios

Aletta 1

16.04.2015, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~