Tort de ciocolata

de Aletta in Torturi, 6 Apr 2015 | 11149 vizualizari

 

Ca tot vine Pastele,vreau sa impartasesc cu voi un tort foarte bun de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • cacao
  • 6 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie.

Se separa albusurile si se bat spuma tare.

Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar.

Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor  apoi se adauga si faina amestecata cu cacaoa.

Se coace 20-30 min in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu. Se fac 2 blaturi si se lasa la racit. 

Pentru crema: 6 oua intregi se bat cu 250 g zahar pana se albesc.Intr-o cratita se pune apa la fiert.

Cand da in clocot se pune crema de oua pe aburi si se amesteca continuu pana cand crema devine lipicioasa.

La final se adauga 2-3 linguri de cacao.

Se i-a de pe aburi si se lasa la racit.

Se bate spuma 300 g unt tinut la temperatura camerei si se adauga treptat crema complet racita.

Fiecare blat se taie in 2.si ne rezulta 4 foi de blat.

Se insiropeaza fiecare foaie de blat cu un sirop din apa calduta cu o lingura de zahar si esenta de rom.

Se imbraca tortul si se lasa de pe o zi pe alta. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort dobos