Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Ca tot vine Pastele,vreau sa impartasesc cu voi un tort foarte bun de ciocolata.
Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie.
Se separa albusurile si se bat spuma tare.
Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar.
Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor apoi se adauga si faina amestecata cu cacaoa.
Se coace 20-30 min in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu. Se fac 2 blaturi si se lasa la racit.
Pentru crema: 6 oua intregi se bat cu 250 g zahar pana se albesc.Intr-o cratita se pune apa la fiert.
Cand da in clocot se pune crema de oua pe aburi si se amesteca continuu pana cand crema devine lipicioasa.
La final se adauga 2-3 linguri de cacao.
Se i-a de pe aburi si se lasa la racit.
Se bate spuma 300 g unt tinut la temperatura camerei si se adauga treptat crema complet racita.
Fiecare blat se taie in 2.si ne rezulta 4 foi de blat.
Se insiropeaza fiecare foaie de blat cu un sirop din apa calduta cu o lingura de zahar si esenta de rom.
Se imbraca tortul si se lasa de pe o zi pe alta. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult