Tort de ciocolata cu bomboane m&m.

de cristinutza_vida in Torturi, 7 Ian 2013 | 3659 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru Anul Nou!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 9 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom

Ingrediente crema:

  • 500 ml frisca lichida,
  • 300 gr ciocolata amaruie,
  • 200 gr ciocolata de lapte

Ingrediente ornare:

  • 2-3 pungi cu bomboane M&M
  • cateva bombonele(perle)argintii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu bomboane m&m.:

Preparare blat:


Se separa cele 10 oua,intr-un castron mai mare se pun albusurile si se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza pana devin tari.Se adauga galbenusurile si se amesteca pana se incorporeaza bine;Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitia de oua,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine toata faina.


Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de tort rotunda de 30cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la rece apoi se taie in doua sau 3 foi egale.


Preparare sirop:


ingredientele de mai sus fara esenta de rom se pun intr-o oala la fiert pana incepe sa prinda putina consistenta,se lasa la racit apoi se insiropeaza blatul rece!


Preparare crema:


Frisca lichida se pune intr-o oala pe foc si se lasa pana atunge punctul de fierbere(NU SE FIERBE)apoi se adauga ciocolata taiata bucatele pana se topeste.Crema obtinuta se toarna intr-un castron mai inalt si se raceste bine.Cand este rece se bate bine cu mixerul pana prinde consistenta si isi dubleaza volumul.


Asamblarea:


Crema se imparte in 3 parti,


Intr-o tava de servit, se pune una din foile de blat,se insiropeaza bine,se adauga crema,foaia 2 de blat din nou sirop,crema si ultima foaie de blat.


Deasupra se orneaza cu crema ramasa si se decoreaza cu bomboane dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu bomboane m&m." nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Andreea Caroline 1

07.01.2013, 13:56

ce colorat

mamaieelena 1

07.01.2013, 15:52

frumos

dantes 1

21.01.2013, 08:26

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake