Tort de ciocolata cu crema Chantilly

de Micutza Luana in Torturi, 2 Mar 2014 | 4565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 50 gr ciocolata rasa .
  • Pentru crema Chantilly
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 400 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema Chantilly de ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • un vahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Glazura
  • 120 gr ciocolata
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • un borcan de compot de visine fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Chantilly:

Blatul


Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.


Galbenusurile se bat binecu restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .


Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv zaharul vanilat, laptele, faina, praful de copt, cacao, ciocolata rasa si la urma mierea.


Tapetam tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt si dam blatul la cuptor circa 35 minute. Cand este gata se da la rece ,pentru a taia in 3 parti egale.


Intre timp pregatim crema Chantilly de vanilie


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Faina se amesteca cu laptele pentru a nu ramane cocoloase. Se adauga laptele peste galbenus. Compozitia o punem intr-o craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit crema batem frisca si o incorporam peste crema .


Crema chantiilly de ciocolata


Procedam la fel ca si la cea precedenta doar ca adaugam cicolata topita la baine-marie .


Pentru glazura de ciocolata topim ciocolata la baine-marie cu apa si uleiul .


Visinele le lasam intr-o sita la scrus.


Incepem asamblarea .


Peste primul blat punem crema de vanilie si visinele. Adaugam al 2 lea blat si punem crema de ciocolata. Adaugam si al 3 lea blat peste care punem glazura .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema Chantilly" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Micutza Luana 1

03.03.2014, 11:24

deyu ma bucur

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:52

Foarte bun!

Micutza Luana 1

03.03.2014, 17:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!