Tort de ciocolata cu portocale

de simona72 in Torturi, 24 Iun 2013 | 1855 vizualizari

 

Reteta este luata dintr-o carte si trebuia sa fie ceva usor si rapid, dar cum la mine uneori lucrurile se mai Si complica si cind mai si respecti unii pasi din carte, in loc sa devina simplu si bun lucrurile i-au alta intorsatura. Este un tort deosebit de bun, dar glazura din carte nu a iesit asa cum o scrie cartea si in loc sa se vada frumos ea s-a prelins si a intrat in blatul de deasupra..

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 200 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 2 portocale
  • 1 plic praf de copt

pt crema 1:

  • 150 ml lapte
  • 100 gr smantina
  • 40 gr faina
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 1 portocala

pt crema 2:

  • 200 ml smantina pt frisca
  • 100 gr brinzica proaspata Delaco
  • 100 gr iaurt gras grecesc
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina

pt glazura:

  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 50 ml smintina pt frisca
  • 100 gr ciocolata menaj

pt decor:

  • 1 portocala
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • biscuiti cu ciocolata sau de care aveti
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu portocale:

Pt blat:pune ouale in robotul de bucatarie s-au mixeazale cu zaharul, adauga untul topit, zeamma celor 2 portocale, amesteca faina cu amidonul si praful de copt si punele peste compozitia de oua. Pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda, de silicon am folosit eu si da-l la cuptorul incins la 180 grade pt 45 minute. Dupa ce s-a racit blatul in forma l-am scos(blatul meu a iesit putin tzuguiat), i-am taiat partea putin umflata de deasupra sa iasa drept si l-am taiat in doua pe orizontala.


Pt crema 1:intr-un vas am batut oul cu zaharul, am adugat zeama de la o portocala, strecurata, coaja rasa de la portocala,am adugat faina si am batut bine cu telul sa se desfaca, apoi laptele si smantina. Am pus pe aragaz la foc mic crema si am lasat sa fiarba, amestecind intruna. Se lasa sa se raceasca si se mai amesteca uneori in ea.


Pt crema 2:se bate frisa cu zaharul, se adauga brinzica si iaurtul gras. Se hidrateaza gelatina conform instrctiunilor de pe ambalaj si jumatate din gelatina se pune peste frisca.


Pt decor:o portocala se taie felii cint putem de subtiri, se pun cu apa, zaharul la fiert si se lasa pina scade putin apa. Se iau feliile de portocala si se pun in restul de gelatina. Cu sucul ramas se insiropeaza cele 2 blaturi.


Pt asamblare: punem primul blat, insiropam, punem crema de portocale si citeva felii de portocala fiarta in sirop si dam la frigider 30 minute. Punem apoi partea tzuguiata care am taiat-o deasupra, punem frisca si mai dam la frigider pina ce frisca se intareste. Punem blatul de deasupra, insiropam. Aici am facut glazura din carte care mie nu mi-a placut:se fierbe apa cu zaharul, se aduga smantina, se lasa sa dea in clocot, se adauga ciocolata si se amesteca bine pina ciocolata s-a dizolvat. Am pus aceasta glazura,cam subtire, peste tort si peste marginile lui, a intrat putin si in blatul de deasupra. Am pus celelalte felii de portocala ramase deaupra, iar pe margini l-am ornat cu biscuiti pe care i-am dat prin glazura de ciocolata sa stea lipiti.Lsati tortul la frigider citeva ore bune s-au peste noapte si apoi serviti-l. Avind in vedere ca a fost tort aniversar si nu a fost servit acasa platoul de servit este cel cu care a fost transportat.


Pofta buna!!!!


 

TIPS-URI

1

faceti alta glazura de ciocolata care sa imbrace tortul frumos, eu am scris-o pe cea care am facut-o din carte si ornatil dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

iri_iri 1

24.06.2013, 18:19

bun,bun

camelia75 1

24.06.2013, 19:22

Simo,arata fff bine!!!Eu am sa-l fac sigur!

Rocsi 1

24.06.2013, 20:23

Foarte bun si racoros

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata Tuxedo