Tort de ciocolata cu visine

de babi5 in Torturi, 13 Noi 2013 | 1375 vizualizari

 

Pentru ca mine avem un sarbatorit in familie azi am pregatit tortuletul...hi, hi...nu este chiar tortulet este ceva mai mare, dar cred ca a iesit bun si bine, maine il degustam. Crema este super buna fiindca asa cum zice proverbul "cine lucreaza cu miere se linge pe degete" si eu m-am tot lins...

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • 34 linguri de zahar
  • 13 linguri faina
  • 1/2 praf copt
  • 1 fiola esenta vanile
  • 1 esenta fiola rom
  • 1 borcanel visine desimburite (din camara)
  • 2 cuburi rama (250 gr /cub)
  • 50 gr cacao
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 200 ml frisca hulala
  • 1 lingura ulei
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 intaritor frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Pentru blat folosim:


12 oua pe care le separam albusul de galbenus. Intr-un castron mai mare punem albusurle in care adaugam un varf de cutit de sare si doua linguri de apa rece, apoi batem bine cu mixerul pana se intareste bine. Luam 13 linguri de zahar si adaugam treptat in albus mixind in continuare pana terminam, apoi adaugam o lingura de ulei si galbenusurile mixand bine in continuare, pana compozitia devine ca si o crema albicioasa. Adaugam esenta de vanilie si 13 linguri de faina in care am pus praful de copt si cu o paleta amestecam de jos in sus psna faina se incorporeaza bine.


Ungem o cratita si o tapetam cu hartie de copt (eu am folosit una de 4 l) sau o tava de tort cu diametrul un picut mai mare, apoi punem compozitia si dam la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam fara sa deschidem cuptorul 30 de minute, apoi incercam cu o scobitoare sa vedem daca este copt.


Intre timp 8 oua se bat bine cu 16 linguri zahar (400 gr) si cu esenta de rom, apoi punem cratita la aburi (sau daca aveti o cratita cu pereti dubli este foarte bine) si fierbem. Cand este aproape gata cacaoa o diluam intr-un bol cu apa sa nu fie cocoloase si adaugam in crema de oua si ciocolata de menaj. Mai lasam sa fiarba 10 minute apoi punem deoparte sa se raceasca.


Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si trei de apa si caramelizam, apoi adaugam 200 ml apa si lasam sa se dizolve caramelul. Folosim pentru insiropat blatul.


Intr-un castron punem cele doua cuburi de Rama mixam bine, apoi din crema fiarta obtinuta adaugam treptat mixand in continuare astfel obtinand o crema delicioasa. Taiam blatul in trei parti egale, asezam prima parte pe un platou, insiropam, asezam o parte din visine, apoi crema si repetam operatiunea si cu celelalte 2 parti din blat. Imbracam frumos tortul cu restul de crema, uniformizam frumos cu o lama de cutit mai lata, apoi cele 200 ml frisca le batem bine cu un praf intaritor de frisca si un zahar vaniliat si ornam tortul.


Tortul astfel este gata, il dam la rece pentru cateva ore si poate fi servit. Sa aveti pofta si la mincat si la preparat.

 

TIPS-URI

1

Bun tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

14.11.2013, 07:48

krysti iti multumesc

babi5 1

14.11.2013, 07:49

loredanaa multumesc

babi5 1

14.11.2013, 07:54

Mihaela am modificat desi nu-mi explic ce se intimpla deci nu incarcam pozele daca nu finalizam reteta este un mare semn de ?nu este prima data cind mi se intimpla acest lucru

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro