Tort de ciocolată şi cafea

de madi_marin in Torturi, 30 Apr 2013 | 5191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 g ciocolată albă rasă fin
  • esenţă de vanilie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema :
  • 300 g ciocolată
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 150 g unt
  • 1 lingură cu ness praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată şi cafea:

Se prepară aluatul pentru blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri. Se amestecă uşor şi făina cernută cu praful de copt , ciocolata rasă şi esenţa. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.


Între timp se face crema: se pun la foc mic ciocolata şi frişca lichidă şi se amestecă până ce s-a topit toată ciocolata. Se dă vasul deoparte şi se adaugă untul. Se amestecă până ce s-a încorporat bine, apoi se dă vasul la congelator pentru 30 de minute, după care se scoate, se mută crema într-un castron, se adaugă nesul şi se bate cu mixerul pâna devine spumoasă.


Blatul răcit se taie în 4 fâşii egale, se ung toate cu mai mult de jumătate din cantitatea de cremă, apoi se aşează în spirală pe un platou.


Se unge tortul cu crema rămasă şi se ornează după imaginaţie. Se dă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată şi cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

06.05.2013, 18:05

Tare tare bine arata! Imi place!

adela_64 1

24.10.2013, 13:14

Madi draga mea,
Arata foarte, foarte bine ! Ador dulciurile cu cafea !Si cum vreau sa-l fac cat mai curand posibil, te rog sa-mi spui ce dimensiune are tava pentru care ai folosit cantitatile prevazute in reteta. E bine de stipulat acest lucru si la celelalte retete. E numai o sugestie! Multumesc si nu ma uita cu dimensiunea tavii. Poop !

madi_marin 1

24.10.2013, 18:26

adela, multumesc... tava de aragaz e aia cu gauri pe margini si are cam 40/35 cm....cam asa....daca am masurat eu bine...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea