Tort de ciocolata si frisca

de Aletta in Torturi, 29 Iun 2015 | 3214 vizualizari

 

Un tort usor de facut si gustos, perfect pentru masa de Duminica!
Pofta buna, Bucatarasi!!

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 10 linguri de faina
  • 20 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt Rama
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:


5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa.


Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii.


Crema:


5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.


Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.


Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita.


Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.


Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.


Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca.


Se decoreaza dupa preferinte.



 

TIPS-URI

1

Blaturile se pot insiropa cu apa cu zahar si esenta.

2

Crema de galbenusuri pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de pereti vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Aletta 1

30.06.2015, 12:55

Rocsi, cu mare drag!!

Aletta 1

30.06.2015, 12:56

Multumesc,Catalina

merisor 1

09.07.2015, 07:04

Ce minunatie de tort!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat