Tort de ciocolata si frisca

de Aletta in Torturi, 29 Iun 2015 | 2557 vizualizari

 

Un tort usor de facut si gustos, perfect pentru masa de Duminica!
Pofta buna, Bucatarasi!!

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 10 linguri de faina
  • 20 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt Rama
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:


5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa.


Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii.


Crema:


5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.


Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.


Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita.


Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.


Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.


Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca.


Se decoreaza dupa preferinte.



 

TIPS-URI

1

Blaturile se pot insiropa cu apa cu zahar si esenta.

2

Crema de galbenusuri pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de pereti vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

Aletta 1

30.06.2015, 12:55

Rocsi, cu mare drag!!

Aletta 1

30.06.2015, 12:56

Multumesc,Catalina

merisor 1

09.07.2015, 07:04

Ce minunatie de tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!