Tort de clatite

de kamy in Torturi, 20 Mar 2011 | 2641 vizualizari

 

Ptr.ca m-ati zapacit cu clatitele,m-am apucat de rasfoit caietul meu veeechi cu retete,sa gasesc ceea ce imi doream...ce-l mai bun tort de clatite,pe care-l fac asa de rar,nu stiu de ce.

 

INGREDIENTE

  • 70 gr.margarina
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie+portocala
  • 7 oua
  • 250 gr.faina
  • 500 gr.lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Batem bine albusurile si la sfarsit cand sunt...bat,adaugam cativa stropi de lamaie si mai batem putin.


Se amesteca cu mixerul foarte bine,galbenusurile,margarina,zaharul,zaharul vanilat,laptele, iar cand se pune faina se da mixerul pe viteza cea mai mica si la sfarsit se pune coaja de lamaie.


Se adauga cu lingura albusurile pesta compozitia de galbenusuri.


NU SE AMESTECA.


Tigaia ptr.clatite se incinge foarte bine,se pune putin ulei si cu un polonic se ia din compozitia de galbenusuri dar si albus.Se coc numai pe o parte, iar partea de deasupra nu trebuie sa fie inchegata foarte bine(asta va forma crema).Se trage clatita pe un platou(nu se intoarce)si se presara zahar tos.Se fac in acest fel toate clatitele,se presara zahar si se pun una peste cealalta.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

ar fi bine sa faceti clatitele mai mari ca diametru,ca altfel se poate rasturna tortul(prima mea clatita pe care am pus-o deasupra,era facuta intr-o tigaie mai mica,dar noroc ca mi-am adus aminte)

2

recomand tigaia speciala ptr clatite,cu marginile mai joase ca sa puteti scoate usor clatita din tigaie,deoarece e ff frageda

3

pe parcursul anilor am mai incercat sa pun si topping de ciocolata intre clatite,nuca,sa-l ornez cu te miri ce,dar sincer,cel mai bun este asa,simplu

4

nu este aspectos dar garantat fff bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Adinacarla 1

22.03.2011, 18:13

yam, yam

kamy 1

22.03.2011, 18:56

adina....ms

adry88 1

12.06.2011, 13:16

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars