Tort cu bezea, nuca si crema de vanilie cu banane

de mirela0911 in Torturi, 2 Ian 2016 | 5452 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru noaptea de Revelion. Fiul meu a vrut un tort cu crema de vanilie si pentru asta m-am inspirat de la Miremirc (Tort "Parisul in flacari"), cu unele modificari. A iesit un tort foarte bun. Mersi Mire pentru inspiratie. >:D<
La multi ani si un An Nou fericit! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. blatul 1:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 5 lg faina
  • 2 lg cacao

Pt. blatul 2:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 1 lg faina
  • 2 lg nuca macinata
  • 100 g nuca prajita si taiata
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 banane mici

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta rom

Pt. ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • bombonele colorate
  • 3 lg nesquik
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea, nuca si crema de vanilie cu banane:

Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, batand bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu cacaoa si se toarna peste spuma amestecand cu ajutorul unei spatule cu misca usoare pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, unsa bine cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blatul 2: Se prajeste nuca si se taie grosier. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea ferma. Se amesteca faina cu praful de copt si nuca macinata. Se toarna peste spuma, la fel si nuca prajita si taiata. Se amesteca usor pana se incorporeaza bine in spuma. Se toarna bezeaua in aceeasi tava in care s-a copt si primul blat si se da la cuptor pana se coace. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara cu fund dublu se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand se obtine consistenta dorita, se stinge focul si se pune untul. Se amesteca energic pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca crema. Bananele se curata si se zdrobesc cu furculita. Se incorporeaza in crema de vanilie. 

Primul blat se taie in doua, cu grija. Pe un platou se aseaza o parte, se insiropeaza cu siropul preparat din apa, zahar si esenta de rom. Se unge cu jumatate din crema de vanilie si banane, se aseaza blatul de bezea cu nuca, se insiropeaza, se toarna restul de crema iar apoi cea de-a doua parte din primul blat. Se insiropeaza si acesta si se da la rece.

Intre timp se bate frisca. Se iau 4-5 linguri si se amesteca cu nesquik pentru a obtine o culoare maronie. Se unge tortul cu frisca si se fac moatze cu frisca simpla apoi cu frisca maronie. Se orneaza cu bombonele colorate. 

Sau se poate orna dupa imaginatia fiecaruia. 

Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la sirop, este suficient cat se inmoaie de la crema.

2

Daca nu agreati bananele, se poate lasa crema asa simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea, nuca si crema de vanilie cu banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si ciocolata