Desert tort Raffaello

de Lau in Torturi, 7 Mar 2018 | 1443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina (pline cu varf)
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri ulei
  • 50 g alune
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 200 ml lapte condesat
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 20 g unt de cocos
  • Decor
  • nuca de cocos
  • bomboane Raffaello
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir subtire ca la maioneza.


Adaugam praful de copt, faina, alunele si nuca de cocos (eu eram sa uit de ea si am adaugat dupa) amestecam cu o spatula amestecand cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Il lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il taiem in 3 felii.


Crema-intr-un bol topim ciocolata rupta bucatele cu frisca, lasam sa se raceasca bine.


Mixam smantana cu frisca racita pana ce capata o compozitie ferma, adaugam nuca de cocos, laptele condesat, untul de cocos si mixam pana ce se omogenizeaza.


Ansamblare-asezam prima foaie de blat(eu pun tot timpul foaia de deasupra) o insiropam (eu am insiropat cu lapte de cocos), adaugam 1/2 din crema-a 2 foaie -insiropam-crema ramasa-ultima foaie.


Eu am oprit putina crema si am imbracat tortul dupa care l-am dat la rece 30 min.


Mixam frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul, oprim putina crema ca sa decoram deasupra.


Punem nuca de cocos pe laterale, sprintezi crema deasupra, adaugam cateva bomboane Raffaello si dam tortul la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

23.12.2018, 16:31

Sidy 1

23.12.2018, 17:20

DE-LI-CIOS !

dantes 1

24.12.2018, 09:31

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si ananas (reteta video)