Tort de clatite cu crema de branza si capsuni

de Criss in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 1395 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat frisca, ciocolata sau capsunile? Va spun eu. ;) Toate trei la un loc. Si obtinem un desert simplu si absolut delicios. Se prepara in maxim o ora si dispare cam tot atat de repede. :D
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, era deja intuneric si ce-i drept, nu m-am straduit nici eu sa fac poze mai frumoase.

 

INGREDIENTE

  • Clatite :
  • 350 g faina
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 5 linguri ulei
  • lapte cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra (sau dupa gust) +
  • 500 g capsuni
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 10 clatite
  • Ganaghe de ciococlata:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • Jeleu de capsuni
  • 200 g capsuni
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de branza si capsuni:

Intr-un bol punem ouale, zaharul vanilat, uleiul si batem cu mixerul. Adaugam apoi alternativ faina si laptele si mixam pana rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu un strop de ulei coacem clatitele pe ambele parti. Pentru crema mixam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana rezulta o crema fina si spumoasa.

Pentru ganache, topim pe baie de aburi ciocolata, adaugam frisca si amestecam pana rezulta o crema omogena. Nu vom bate crema ganache de aceasta data ci o vom lasa ca atare.

Pentru jeleul de capsuni, punem intr-o cratita capsunile, zaharul si amidonul si punem vasul la foc mic pana se topeste zaharul si siropul lasat de capsuni se ingroasa. Nu trebuie fiert mult pentru ca nu vrem sa transformam capsunile in gem.

Pe o farfurie asezam o clatita pe care o ungem cu un strat de crema de branza. Peste crema punem felii de capsuni, apoi asezam o alta clatita, pe care de aceasta data punem ganache de ciocolata (nebatut).

Vom proceda astfel pana se termina toata crema de branza.

Deasupra punem jeleu de capsuni si ornam cu crema de branza si ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:50

Criss 1

01.07.2014, 05:30

babi5 1

07.10.2014, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu ciocolata