Tort de clatite cu crema de branza si capsuni

de Criss in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 3982 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat frisca, ciocolata sau capsunile? Va spun eu. ;) Toate trei la un loc. Si obtinem un desert simplu si absolut delicios. Se prepara in maxim o ora si dispare cam tot atat de repede. :D
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, era deja intuneric si ce-i drept, nu m-am straduit nici eu sa fac poze mai frumoase.

 

INGREDIENTE

  • Clatite :
  • 350 g faina
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 5 linguri ulei
  • lapte cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra (sau dupa gust) +
  • 500 g capsuni
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 10 clatite
  • Ganaghe de ciococlata:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • Jeleu de capsuni
  • 200 g capsuni
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de branza si capsuni:

  Intr-un bol punem ouale, zaharul vanilat, uleiul si batem cu mixerul. Adaugam apoi alternativ faina si laptele si mixam pana rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu un strop de ulei coacem clatitele pe ambele parti. Pentru crema mixam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana rezulta o crema fina si spumoasa.
Pentru ganache, topim pe baie de aburi ciocolata, adaugam frisca si amestecam pana rezulta o crema omogena. Nu vom bate crema ganache de aceasta data ci o vom lasa ca atare. 
Pentru jeleul de capsuni, punem intr-o cratita capsunile, zaharul si amidonul si punem vasul la foc mic pana se topeste zaharul si siropul lasat de capsuni se ingroasa. Nu trebuie fiert mult pentru ca nu vrem sa transformam capsunile in gem.
Pe o farfurie asezam o clatita pe care o ungem cu un strat de crema de branza. Peste crema punem felii de capsuni, apoi asezam o alta clatita, pe care de aceasta data punem ganache de ciocolata (nebatut).
Vom proceda astfel pana se termina toata crema de branza.
Deasupra punem jeleu de capsuni si ornam cu crema de branza si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata