Tort de clatite cu panna-cotta si mango

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2014 | 8366 vizualizari

 

Maine am si eu un sfant,deci maine sunt sfanta Clemetina alias Sf.Clement,asa ca mi-am facut si eu ceva dulce,folosind chestii de prin frigider.....

 

INGREDIENTE

  • 4 clatite de cca 18 cm diametru
  • Panna-cotta
  • 300 ml smantana 32 % grasime
  • 300 ml lapte
  • 120 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 1 pliculet finesse bourboun-vanilie
  • Jeleu mango
  • 1 fruct mango
  • 3 linguri zahar brun
  • 10 g gelatina
  • Ornat
  • sos de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu panna-cotta si mango:

Mai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata.

Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o hidratam cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba laptele si zaharul s-a topit, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Apoi adaugam smantana si vanilia.

Luam o forma de tort cu inel detasabil, diametru 18 cm, asezam prima clatita, turnam peste ea crema panna-cota, apoi punem alta clatita si tot asa pana terminam clatitele, deasupra vine crema panna-cotta. Dam forma la rece cat timp pregatim jeleul de mango.

Curatam fructul de mango, il feliem si taiem bucatele mici. Punem fructul intr-o craticioara, adaugam 3 linguri de zahar brun si acoperim cu apa. Punem craticioara pe foc sa fiarba pana incep bucatele de mango sa se inmoaie. Separat hidratam gelatina cu apa rece. Cand bucatele au fiert suficient, nici prea moi dar nici foarte tari, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina, amestecam bine.

Scoatem forma din frigider, turnam jeleul si dam din nou la rece. Cand s-a intarit scoatem inelul formei si ornam cu sos de ciocolata.

TIPS-URI

1

Va astept maine la o feliuta....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu panna-cotta si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:24

La Multi Ani fata vesela!!!
Tortul cred c-a fost tare bun..

diaconta 1

25.01.2014, 00:03

Foarte faina combinatie ti-ai tras "sfanto"

babi5 1

07.10.2014, 11:09

F

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu ciocolata si vanilie