Tort de clatite cu zmeura

de Rocsi in Torturi, 14 Noi 2013 | 5919 vizualizari

 

Cum astazi este lasatul secului si mai mereu obisnuiesc sa pregatesc ceva dulce nu era sa las sa treaca ziua de astazi fara desert. Ma tot gandeam ce sa fac, ma tot gandeam pana am zis stop, stiu ce vreau. Si uite asa a rezultat un tort de clatite delicios. Va invit repejor la o feliuta pana nu se termina!

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 1 cana apa minerala ( cana de 250 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 20 linguri faina
  • ulei pentru uns tigaia

Pentru crema:

  • 360 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic ness
  • 200 gr zmeura congelata

Pentru glazura:

  • 40 ml frisca lihcida
  • 60 gr ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu zmeura:

Clatitele:

Intr-un bol mixam ouale spuma cu zaharul si untul de la temperatura camerei.

Adaugam apa minerala, laptele, praful de copt si le amestecam usor cu un tel.

Punem zaharul vanilat, apoi incorporam faina cernuta, treptat.


Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un penson cu ulei si punem cate un polonic din compozitie.

O invartim in asa fel incat sa se intinda uniform pe suprafata intregii tigai si rumenim clatitele frumos pe ambele parti.

La fel procedam cu toate si este important sa ungem tigaia inainte sa punem fiecare clatita la facut.

Le scoatem pe un platou si le lasam sa se raceasca.


Crema:

Punem frisca lichida, rece, intr-un bol si o mixam la viteza potrivita pana se ingroasa dar nu de tot.

Adaugam zaharul pudra, ness-ul si mai mixam putin, aveti grija sa nu se transforme in unt. Daca aveti copii care servesc atunci renuntati la ness si puneti putin nesquik.


Pe un platou asezam o clatita rece, o ungem cu crema, bucati de zmeura , iar clatita, iar crema si zmeura. Procedam astfel pana terminam crema. Mie dupa aceasta procedura mi-au mai ramas 4 clatite.


Galzura:

Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si trasferam pe foc.

Amestecam pana se topeste ciocolata dar sa nu se infierbante prea tare.

Tragem de pe foc cratita si cu ajutorul unei linguri punem usor glazura peste tort.

Dam la frigider macar pentru 1 ora, decoram cu zmeura si este gata pentru servit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Rocsi 1

15.11.2013, 20:44

Multumesc Mamaie

nilgun 1

24.11.2013, 18:57

yummmyyyyy

Rocsi 1

24.11.2013, 19:16

Multumesc Nilgun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite