Tort Sirena

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 15 Iun 2011 | 3420 vizualizari

 

♥ ♥ azi este ziua de nastere a nepoatei mele si i-am facut acest tort sa-l duca la scoala ♥♥♥ La multi ani iubita mea!!!!♥♥♥

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 300 g de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 250 g faina
  • Mousse de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Mousse de capsuni:
  • 1 kg capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 plic gelatina
  • 6 linguri zahar pudra
  • pentru decor:
  • o papusa sirena
  • frisca
  • colorant albastru
  • jeleuri
  • pestisori din ciocolata topita
  • zahar albastru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sirena:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.


Pentru a face acest tort avem nevoie de 2 tavi, una dreptunghiulara si una rotunda mica, eu am folosit un vas mic de yena pentru a face stanca.


Punem prima oara din compozitie in vasul mic, dupa care punem restul compozitie in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pe rand sau daca au loc le putem baga pe amandoua in cuptor, coacem pana trece testul scobitorii.


Dupa ce s-au copt blaturile le lasam la racorit


Intre timp pregatim mousse-ul de capsuni pentru ca se incheaga mai greu.


Pasam capsunile, spalate si curatate, dupa care punem zaharul pudra si lasam cateva minute asa.


Mixam separat frisca, dupa care o punem peste capsunile pasate si omogenizam compozitia.


Peste aceasta compozitie punem gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj si dam la rece pentru 20 de minute.


Pregatim si mousse-ul de ciocolata:
Topim ciocolata la microunde dupa care o amestecam cu frisca batuta si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj, dam la rece.


Eu am pregatit toata gelatina odata si am lasat-o deasupra cratitei la baine marine pentru a nu se intarii.


Taiem blatul mare in 2, iar blatul mic in 3.


Pregatim un sirop din caspuni pasate cu apap si zahar, dupa gust si insiropam blaturile cu acest sirop.


Dupa ce s-a intarit crema de caspuni si cea de ciocolata, incepem asamblarea, punem pe primul blat maousse de capsuni, iar peste celalalt de ciocolata, oprim din fiecare si pentru blatulmic.


Blatul mic il decupam, pentru a putea sta papusa, apoi il umplem.


Am ornat cu frisca alba, iar pemargini am ornat cu frusca albastra in care am bagat colorant alimentar albastru, iar cu o spatula ornam in forma de valuri, adica ne jucam cu frisca.


Punem intr-un castronel putin colorant albastru, iar cu o furculita, facem raulete de jos in sus pe laterale, la fel procedam si deasupra tortului, apoi ornam cu pestirsori din jeleuri.


Zaharul albastru l-am facut dupa reteta lirei si l-am presarat pe stanca.


Pestisorii din ciocolata i-am facut din ciocolata topita.


La sfarsit asezam papusa.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sirena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:09

Foarte reusit
Cred ca a facut senzatie

Dana Cristea - pusikmea 1

16.06.2011, 09:50

multumesc, au fost foarte incantati colegii ei, iar ea a fost cea mai incantata

mena29 1

16.06.2011, 12:20

La multi ani nepoatei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minitort cu foi de clatite