Zahar colorat

Postat de lira in Tipsuri pe 26 Sep 2010, 23:32

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Zahar colorat

In urma cu ceva vreme am gasit pe net, nu mai stiu exact unde, cum anume se poate face zahar colorat. Este o metoda foarte simpla si efectul este surprinzator. Puteti sa il folositi pentru decorarea fursecurilor sau a prajiturilor. Pentru inceput eu am probat un zahar ... verde. Tura urmatoare o sa colorez o portie de cocos care o sa-l folosesc tot la decor. Am folosit coloranti Colin pe care i-am luat de la Kaufland, i-am gasit in 3 varinate: rosu, galben si albastru (foarte patriotici :P )

Cum procedam? Intr-un bol punem cantitatea de zahar dorita si cateva picaturi de colorant. Eu am folosit o pipeta (luata din farmacie) deoarece sticlutele nu au picurator si exista riscul sa scap ceva mai mult, dupa care amestecam zaharul. Cel mai bine si omogen se amesteca cu mana, dar e preferabil sa folositi manusi de unica folosinta, colorantul iese foarte greu de pe maini. Daca doriti o culoare mai intensa adaugati inca putin colorant, daca doriti o nuanta mai pastelata, mai puneti zahar. Dupa ce ati obtinut culoarea dorita lasati zaharul pe o farfurie pentru jumatate de ora ca sa se usuce, dupa care il amestecati din nou pentru a ajunge la consistenta initiala si pentru a elimina eventualii "bulgari" formati. O varianta mai rapida ar fi folosirea unei pungi cu zipper. Puneti zaharul in punga, puneti cateva picaturi de colorant si scutuati pana se distribuie culoarea uniform pe tot zaharul. Pentru a obtine o gama diversificata de culori, puteti combina colorantii in proportiile de mai jos.

Fistic = 9 picaturi galben + 2 albastru

Verde menta = 5 galben + 3 albastru

Turcoaz = 2 galben + 12 albastru

Roz = 3 rosu + 1 albastru

Porocaliu = 3 rosu + 9 galben

Coral = 5 rosu + 5 galben

Maro deschis = 6 rosu + 7 galben + 2 albastru

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (16)

26.11.2010, 21:41

15.06.2011, 11:51

foarte fain, tocmai ce am facut si eu dupa reteta ta, chiar e de folos acest articol

30.01.2012, 14:36

Interesant articolul, deşi eu mă feresc să folosesc coloranţi. Cu toate astea îi am în casă, pentru orice eventualitate, chiar pe aceştia pe care îi prezinţi tu.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!