Tort de clatite (de post)

de Valclaudia in Dulciuri, 9 Aug 2013 | 13750 vizualizari

 

un desert delicios de post pentru cine iubeste clatitele.......

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 1200 ml apa minerala
  • 300 ml apa plata
  • 100 gr fulgi nuca de cocos
  • 100 ml ulei
  • cca 550 - 600 gr faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • putina sare
  • Pentru creme:
  • 1 plic budinca de cocos
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr margarina
  • 50 gr stafide sultana
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 700 ml apa plata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite (de post):

Pentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.


Golim amestecul din vasul robotului in vasul mixerului, adaugam apa minerala, sarea, praful de copt si incorporam faina.


Incingem o tigaie antiaderenta,portionam cu polonicul clatitele, le coacem pe ambele parti.


Cremele,care nu sunt altceva decat budinci... se prepara separat, inlocuim laptele,vezi instructiunile de preparare trecute pe ambalaje, cu apa plata.In plus, adaugam in fiecare budinca cate 50 gr margarina pe care o incorporam amestecand cat este noevoie.


Dupa ce am preparat budincile, asamblam tortul.


Avem nevoie de 15 clatite. Plus stafidele pe care le lasam la hidratat in esenta de rom


Inainte de a aseza prima clatita,presaram o lingura de zahar pe platou,pentru ca tortul nostru sa nu se lipeasca de platou.


Asezam prima clatita si ungem cu crema alba, de cocos.


Asezam a doua clatita, ungem cu crema maro, de ciocolata.


Si tot asa,pana epuizam cele 15 clatite.


Din cand in cand mai adaugam cateva stafide din loc in loc....


Cu crema ramasa decoram dupa inspiratie tortul.


Dam la rece desertul pentru cel putin o ora,portionam si servim!


Pofta buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

diaconta 1

10.08.2013, 21:23

e atat de bun si n-am facut de multa vreme

babi5 1

29.08.2013, 11:01

Krystyan Trendy 1

23.05.2014, 11:24

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec de post, cu morcovi si mere