Tort de clatite (de post)

de Valclaudia in Dulciuri, 9 Aug 2013 | 17727 vizualizari

 

un desert delicios de post pentru cine iubeste clatitele.......

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 1200 ml apa minerala
  • 300 ml apa plata
  • 100 gr fulgi nuca de cocos
  • 100 ml ulei
  • cca 550 - 600 gr faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • putina sare
  • Pentru creme:
  • 1 plic budinca de cocos
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr margarina
  • 50 gr stafide sultana
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 700 ml apa plata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite (de post):

Pentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.

Golim amestecul din vasul robotului in vasul mixerului, adaugam apa minerala, sarea, praful de copt si incorporam faina.

Incingem o tigaie antiaderenta,portionam cu polonicul clatitele, le coacem pe ambele parti.

Cremele,care nu sunt altceva decat budinci... se prepara separat, inlocuim laptele,vezi instructiunile de preparare trecute pe ambalaje, cu apa plata.In plus, adaugam in fiecare budinca cate 50 gr margarina pe care o incorporam amestecand cat este noevoie.

Dupa ce am preparat budincile, asamblam tortul.

Avem nevoie de 15 clatite. Plus stafidele pe care le lasam la hidratat in esenta de rom

Inainte de a aseza prima clatita,presaram o lingura de zahar pe platou,pentru ca tortul nostru sa nu se lipeasca de platou.

Asezam prima clatita si ungem cu crema alba, de cocos.

Asezam a doua clatita, ungem cu crema maro, de ciocolata.

Si tot asa,pana epuizam cele 15 clatite.

Din cand in cand mai adaugam cateva stafide din loc in loc....

Cu crema ramasa decoram dupa inspiratie tortul.

Dam la rece desertul pentru cel putin o ora,portionam si servim!

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post