Tort de Craciun

de luminita20_2006 in Torturi, 5 Ian 2011 | 2964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • -6 oua-
  • 6 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -1 lingura cacao-
  •  parf de copt-
  •  esenta vanilie
  • Crema-
  • 200 ml lapte-
  • 100 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • -8 linguri zahar-
  • 250 ml frisca
  • - 1 plic gelatina
  • -3 galbenusuri
  • -1 lingura amidon
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Blat:


Se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se incorporeaza cate putin. Se imparte compozitia in doua in una din ele se pune cacao se amesteca usor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune cu ajutorul unei pungi in care s-a pus in una compozitia cu cacao si in alta fara , un rand din aluat alb altul cu cacao si tot asa pana cand se termina compozitia. Se da la cuptor 35 min.


Crema:


Se pune intr-un vas laptele ciocolata bucati si zaharul si se pune la foc. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laptele peste galbenusuri, apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu! Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bate frisca separat. Cand e rece crema se amesteca cu frisca .

Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema. Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf. Bradutul e facut din blat decupat cu o forma rotunda suprapuse una peste alta si cu crema intre ele, ornat cu royal icing si colorant verde. Omul de zapada din pasta de zahar, la fel si cadourile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

05.01.2011, 17:53

divainbucatarie 1

05.01.2011, 18:49

f dragut si acesta!

mirela0911 1

05.01.2011, 19:51

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare"