Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.

de lilik in Torturi, 25 Iun 2013 | 5872 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut intr-o zi calda de vara decat o inghetata facuta in casa(sau chiar un tort de inghetata :D)...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 1/2 pahar cu faina
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • vanilina
  • Pentru inghetata:
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr faina
  • 1 pliculet de vanilina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 gr capsuni curatate
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 250-300 gr capsuni curatate
  • 2-3 linguri de zahar
  • zeama de la 1/2 de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.:

Prima data pregatiti blatul:


-separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta.


-omogenizati si puneti compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata cu faina,apoi dati la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii,apoi lasati sa se raceasca.


Acum puteti pregati inghetata:


-faceti cele 250 gr de capsuni piure cu un blender,apoi treceti printr-o sita ca sa inlaturati semintele.


-mixati putin galbenusurile cu zaharul, incorporati faina si la sfarsit puneti laptele si vanilina,dupa care puneti pe foc si lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa crema,apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca.


-intre timp mixati smantana pentru frisca cu cele 2 linguri de zahar pudra,apoi amestecati-o cu crema rece.


-impartiti crema obtinuta in 2 parti aproximativ egale,apoi in una din ele incorporati piureul de capsuni.


Asamblarea tortului de inghetata:


-tapetati tava cu folie transparenta si pe fund asezati blatul,apoi din mijloc alternati cele 2 creme,pentru a obtine efectul zebra puneti un polonic din crema de vanilie si in mijlocul ei un polonic din cea de capsuni.Procedati astfel pana terminati cele 2 compozitii,apoi bagati in congelator pentru o noapte.


Pentru sosul de capsuni taiati cubulete mici capsunele si puneti-le pe foc cu zaharul si zeama de lamaie si lasati sa fiarba usor pana se ingroasa putin,apoi dati deoparte.


A doua zi cu 10-15 minute inainte de a-l servi scoateti tortul din congelator si lasati sa cada pe fiecare felie cate o lingura de sos de capsuni.

 

TIPS-URI

1

-daca va place inainte sa puneti cele 2 creme asezati pe peretii tavii feliute de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu capsuni si vanilie." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

25.06.2013, 20:35

iri_iri 1

25.06.2013, 20:42

merge pe canicula

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 12:26

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, frisca si capsuni