Tort yammy cu morcovi - Carrot cake

de divainbucatarie in Torturi, 15 Mar 2011 | 7516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g morcov ras
  • 170 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 100 g stafide inmuiate in 3 linguri de lapte si rom
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • Pentru crema:
  • 125 g crema de branza Philadelphia
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 175 g zahar pudra
  • 2 linguri de frisca
  • Pentru topping:
  • nuci macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort yammy cu morcovi - Carrot cake:

Incalzim cuptorul la 180°C. Apoi incepem sa preparam tortul mixand ouale cu zaharul pana devin cremoase.Adaugam uleiul si faina pe care am amestecat-o in prealabil cu restul ingredientelor solide (scortisoara, praf de copt, bicarbonat, sare). Amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.Acum putem integra morcovul, coaja de portocala si stafidele. Amestecam pana cand morcovul si stafidele sunt distribuite uniform in toata compozitia.

Turnam aluatul moale intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Coacem blatul 40 de minute, apoi il scoatem si il lasam se raceasca primele 5 minute in forma, apoi il scoatem si il punem pe un grilaj metalic.Pentru a realiza crema mixam toate ingredientele. O lasam sa stea apoi in frigider pana se raceste blatul tortului. Ungem tortul cu crema de branza, tapetam cu nuci macinate si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort yammy cu morcovi - Carrot cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

16.03.2011, 08:57

Multumesc Ruxy, incearca-l si vei o sa vezi ca iti va placea!

divainbucatarie 1

16.03.2011, 08:57

Multumesc Luk!

adry88 1

03.06.2011, 11:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata