Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 8 Iul 2011 | 4723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 gabenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt.
  •  Inghetata:
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura faina/amidon
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Vanilie
  • 50 g ciocolata tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste albusri. Se amesteca cu o spatula,dinspre exterior spre interior. Tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace 15 minute,in cuptorul preincalzit,la teperatura medie-mica.

Inghetata:

Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga faina/amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste si se toarna peste crema de oua. Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc mediu,amestecand incontinuu timp de 5-7 minute. Se imparte “crema” in doua parti. Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu 2-3 linguri frisca lichida si se toarna in una din cele doua parti. In crema simpla se adauga vanilie si 3 piscoturi inmuiate in cafea si taiate bucati.

 Frisca lichida se bate tare si se imparte in doua. Se incorporeaza in fiecare din cele doua compozitii.

Recipientele cu ingheta se dau la congelator timp de o ora. Tava in care am copt blatul,cu peretii detasabili(sau nu) se imbraca in folie(e mai bine sa folositi folie transparenta,cea de aluminiu da batati de cap la desfacere).

Dupa o ora se scot recipientele cu ingheta si se mixeaza pentru a sparge acele degheata(nu o sa fie prea inghetata).

 In mijlocul tavii se pune o lingura de inghetata de ciocolata,se continua cu una de vanilie si tot asa. Eu nu am pus toata inghetata,am mai oprit putin din fiecare si am facut acelas lucru intr-un castron pentru a avea la décor. Se acopera tava si castronul cu folie si se dau la congelator pentru 2 ore.

Se scoate tava si se pune deasupra inghetatei blatul insiropat cu cafea. Se lasa la congelator peste noapte,acoperita cu folie.

A doua zi se rastoarna tortul pe o farfurie,astfel incat blatul sa fie la baza. Se decoreaza cu globuri de inghetata din castron si ciocolata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:44

Excelent...si foarte imbietor

Ina 1

09.07.2011, 22:39

Bitzulika, apreciez tot ce faci ! Si esti si scumpica foc !

babi5 1

04.09.2013, 05:07

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort fluturas aniversar