Biscuiti de casa spritati - Spritz

de Catalina L in Dulciuri, 29 Feb 2016 | 1019 vizualizari

 

Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.


Sunt la origine  o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.


Numele acestor fursecuri vine de la forma pe care o atasam fie la masina de tocat sau la robotul Kitchenaid fie la pistolul / presa pentru biscuiti.


M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca facuta de celebrul patisier Pierre Hermé.

 

INGREDIENTE

  • 190 g de unt moale la temperatura camerei
  • 75 g de zahar tos
  • un pic de sare
  • 1/2 lingurita de pudra de vanilie
  • 1 albus de ou
  • 170 g de faina
  • 30 g maïzena (amidon de porumb)
  • 125 g de ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • pudra de nuca de cocos, alune(nuci) macinate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa spritati - Spritz:

Bateti untul pana devine cremos.

Adaugati zaharul, sarea si vanilia si  frecati totul bine apoi puneti albusul de ou.

Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul rapid.

Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).

Presati si faceti apoi forme de S sau W.

Depuneti biscuitii pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Continuati pana terminati aluatul.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.

Dati la cuptor pentru 12-15 minute.

Lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu 1 lingura de lapte (sau de apa).

Inrobati biscuitii la un capat. 

Presarati peste ciocolata pudra de nuca de cocos sau alune macinate.

Cand se intareste ciocolata putem servi.

Pofta Buna !!!

http://leblogdecata.blogspot.com/2016/02/biscuiti-de-casa-spritati-spritz.html

 

 

TIPS-URI

1

puteti folosi un posh solid daca nu aveti pistol sau presa de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa spritati - Spritz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rux 1

01.03.2016, 19:57

Violeta....maizena este amidonul de porumb, se pune de regula pentru ca face aluatul mai pufos...il poti inlocui cu faina ....aceiasi cantitate( 30 gr.) cernuta de 3 ori printr-o sita fina....in principiu se pune o data cu faina...

Catalina L 1

02.03.2016, 08:54

multumesc Rux...raspunsul tau este perfect

Nuky- Amidonul de porumb este un aliat formidabil și pentru tot felul de produse de patiserie. Poți înlocui astfel o parte din făina pentru a obține o textură aerată și lejeră.

anca_rm 1

02.03.2016, 13:25

fragezi si buni ,o sa incerc si eu cu amidon

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!