Tort de lamaie

de RuxyRux in Torturi, 17 Oct 2011 | 4163 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru un tatic mult iubit " La Multi Ani tata drag!" Ani buni frumosi si sanatosi iti doresc! ...Sa ramai mereu acelasi om cald si cu inima de aur...

L-am sarbatorit pe tata la 79 de ani pe 14 octombrie intr-o zi sfanta! Seara i-am facut o surpriza si l-am inconjurat cu dragoste in familie si i-am oferit toata caldura inimilor noastre alaturi de un tortulet delicios...poate nu e cel mai reusit , insa cu siguranta e facut cu multa iubire!
Va doresc tuturor sa aveti parte de asemenea momente magice in familiile voastre!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana de unt 226 gr
  • zahar 200 gr
  • 4 oua mari
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie mare
  • 260 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 ml zeama de lamaie
  • Crema de lamaie:
  • 5 oua
  • coaja si zeama de la o lamaie mare
  • 150 gr zahar
  • 1 pahar de frisca
  • 1 pachet de unt
  • 500 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 1 vanilie
  • Glazura:
  • doua cescute de zahar pudra( mici de cafea)
  • si cateva linguri de zeama de lamaie
  • frisca
  • 1 banut mare de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie:

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge forma de tort cu ulei se pune si foaie de copt.

La mixer se amesteca untul si zaharul pana devin o spuma usoara aerata( in jur de 3 min). Se adauga ouale pe rand, Apoi vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea se adauga la compozitie apoi si zeama de lamaie. Se aseaza in tava de copt si se da la cuptor ...se verifica cu scobitoarea...e gata in mai bine de 35-40 de minute. Se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.

Crema de lamaie:

Se pune laptele la foc si se infierbanta. Se adauga si vanilia. Se bat la mixer ouale cu zaharul apoi cu faina. Se toarna jumatate din laptele fierbinte peste compozitia de oua se mai mixeaza putin si apoi se toarna totul peste laptele ramas. La foc mic se tine si se amesteca continuu pana se leaga si se ingroasa ca o ciulama. Se adauga untul rece taiat bucati se amesteca pe foc bine cu telul si la sfarsit dupa ce am incorporat untul se pune lamaia zeama si coaja rasa. 

Se ia de pe foc si se da la rece. Cand crema e rece se adauga un pahar de frisca . Se bate cu telul. Cand s-a racit se orneaza tortul

Se pune blatul de jos apoi crema, partea de deasupra a blatului, se unge cu glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie si se orneaza cu frisca...simplu si delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Lau 1

20.10.2011, 21:16

la multi ani

RuxyRux 1

20.10.2011, 22:07

Medi draga mea...nu o sa mai fac promit

RuxyRux 1

20.10.2011, 22:08

Lau...multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine