Tort de mere

de Pur_si_simplu_papa_bun in Torturi, 3 Apr 2011 | 2941 vizualizari

 

Este o reteta simpla si delicioasa! Scortisoara si nucsoara sunt vedetele retetei.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 5 mere potrivite
  • unt
  • ulei 
  • scorţişoară şi nucşoară
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curăţă, se taie felii groase şi se pun într-un vas cu apă sau se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.

Într-o tigaie se pun la caramelizat 3 linguri de zahăr, se adaugă o linguriţă de unt şi se pun feliile de mere (şterse în prealabil de apă). Se amestecă pe foc până merele se înmoaie şi se caramelizează.


Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu mixerul împreună cu 4 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile se amestecă cu un pic de ulei, ca pentru maioneză.


Se amestecă uşor prin răsturnare albuşurile, gălbenuşurile, făina, un pic de scorţişoară, nucşoară, zahărul vanilat şi praful de copt. Se toarnă într-o formă rotundă de tort, unsă bine cu unt sau margarină. Deasupra aluatului se pun feliile de mere caramelizate, bucăţele de unt şi zahăr amestecat cu scorţişoară.


Se coace la foc mediu în cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 30-40 minute (pe încercate). După ce am scos tortul l-am însiropat cu sosul de zahăr caramelizat ce rămâne de la mere. Este delicios servit cu frişcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Criss 1

05.04.2011, 08:46

Foarte simplu si foarte bun.

mihaelaM 1

09.04.2011, 14:42

cu nucsoara? N-am facut dar cred ca e tare bun

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:58

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tort stralucitor de visine