Tort de mere

de Pur_si_simplu_papa_bun in Torturi, 3 Apr 2011 | 2317 vizualizari

 

Este o reteta simpla si delicioasa! Scortisoara si nucsoara sunt vedetele retetei.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 5 mere potrivite
  • unt
  • ulei 
  • scorţişoară şi nucşoară
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curăţă, se taie felii groase şi se pun într-un vas cu apă sau se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.

Într-o tigaie se pun la caramelizat 3 linguri de zahăr, se adaugă o linguriţă de unt şi se pun feliile de mere (şterse în prealabil de apă). Se amestecă pe foc până merele se înmoaie şi se caramelizează.


Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu mixerul împreună cu 4 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile se amestecă cu un pic de ulei, ca pentru maioneză.


Se amestecă uşor prin răsturnare albuşurile, gălbenuşurile, făina, un pic de scorţişoară, nucşoară, zahărul vanilat şi praful de copt. Se toarnă într-o formă rotundă de tort, unsă bine cu unt sau margarină. Deasupra aluatului se pun feliile de mere caramelizate, bucăţele de unt şi zahăr amestecat cu scorţişoară.


Se coace la foc mediu în cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 30-40 minute (pe încercate). După ce am scos tortul l-am însiropat cu sosul de zahăr caramelizat ce rămâne de la mere. Este delicios servit cu frişcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Criss 1

05.04.2011, 08:46

Foarte simplu si foarte bun.

mihaelaM 1

09.04.2011, 14:42

cu nucsoara? N-am facut dar cred ca e tare bun

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:58

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere intregi