Tort de mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Feb 2010 | 5486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 10 linguri de zahar
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 10 nuci
  • boabe de visine din dulceata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25–30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nuci si boabe de visine. Se dau la cuptor pana se coc. Se lasa sa se raceasca. Se face aluatul pandispan. Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bat iar pana se face spuma tare. Se pune faina si se amesteca usor avand grija sa nu iasa aerul din albusuri. Daca ati amestecat prea mult si nu sunteti sigur(a) ca va creste puteti pune in compozitie o jumatate de lingurita de praf de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

Se da la cuptor cam 30 de minute la foc mediu, 350°F, pana se rumeneste frumos. Cand s-a racit se intoarce pe un platou.Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

01.03.2010, 00:41

si eu , macar atat

Dana Cristea - pusikmea 1

01.03.2010, 07:56

din pacate nu am mai apucat sa fac nici o poza, dar promit ca o sa fac cu prima ocazie, nu pot sa sp decat k e delicios, a fost prima oara cand l-am facut

elena1988 1

12.03.2011, 15:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca