Tort cu crema de zahar ars

de delia64 in Torturi, 7 Mar 2013 | 1391 vizualizari

 

Acest tort este foarte apreciat de familia mea , il fac foarte des in diferite variante .
De obicei il ornez cu frisca , acesta am ales sa-l ornez cu portocale si banane. .

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 5 linguri dulceata de cirese amare
  • pentru crema de zahar ars
  • 8 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 800 mililitri lapte
  • 5 linguri zahar pentru tapetat cratita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei .


Crema de zahar ars


Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele .


Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam la cuptorul incins ,la temperatura de 180 de grade .


Cand crema este aproape inchegata punem peste ea cele 5 linguri de dulceata de cirese amare.


Preparam blatul


Se bat albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile ,faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie ,amestecam cu grija de jos in sus .


Rasturnam peste crema si dam din nou la cuptor pana cand blatul capata culoare rumena si se desprine de peretii cratitei .


Lasam putin sa se raceasca in cratita si pe urma rasturnam pe un platou .


Ornam cu portocale si banane .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Blatul se insiropeaza cu siropul de la crema de zahar ars

2

Se poate orna cu frisca , fructe , dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

delia64 1

08.03.2013, 21:53

Ma bucur ca iti place Rocsi

Bya Ralu 1

06.08.2013, 19:28

babi5 1

28.08.2013, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars