Tort de mere

de Geanina87 in Torturi, 31 Mar 2015 | 10948 vizualizari

 

Simteam nevoia sa mananc ceva dulce si am facut acest tort. Rapid, racoros, delicios... iar data viitoare va fi acoperit de frisca :)

 

INGREDIENTE

  • 4 mere potrivite
  • 4 linguri zahar pt caramelizat
  • 1 lingura unt
  • 6 oua
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 6 lg zahar
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.


Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in compozitia de oua.


Curatam merele de coaja, scoatem cotorul si apoi le taiem rondele asezandu-le peste zaharul caramelizat (inclusiv pe peretii vasului). Presaram cu scortisoara, dupa care punem untul din loc in loc. Deasupra turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincalzit la 180°. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 min sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un platou.


Se da la rece si se poate servi cu inghetata sau frisca, dar e foarte bun si simplu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:36

Arata super!

mihaelar63 1

10.04.2015, 00:48

Preferatul meu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere