Tort de mere

de articook in Torturi, 18 Iun 2010 | 5163 vizualizari

 

Aceasta reteta este suedeza, un desert foarte simplu de preparat si se potriveste la orice fel de eveniment, noi l-am gatit pentru ziua de nastere a unui prieten.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 6 oua
  • jumatate de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se bat cu mixerul albusurile, dupa ce compozitia s-a intarit, se adauga pe rind 6 linguri de zahar, si continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a topit. Separat se bat galbenusurile, adaugandu-se pe rind celelalte 6 linguri de zahar la fel ca si la albusuri, continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a topit. Se amesteca cele doua compozitii cu o lingura mare de lemn, incet si cu grija. Apoi adaugam pe rind cele 12 linguri de faina, amestecand lent in tot acest timp. Praful de copt se pune intr-o lingura peste care punem cativa picuri de zeama de lamaie, dupa care il turnam in compozitie.


Merele se curata si se taie felii, se pun intr.o tigaie cu o lingura de unt si 3,4 de zahar, amestecand din cand in cand. Le lasam pana cand incep sa isi schimbe culoarea, si sunt mai moi. Se pune hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de aprox. 20 cm, asezam, merele in tava peste care turnam compozitia. Incalziti cuptorul la 175°C, cand cuptorul este incins introduceti tava. Lasati aproximativ 30 de minute, si inainte sa o scoateti din cuptor verificati cu o scobitoare daca e destul de copt alutatul, daca acesta nu se lipeste de scobitoare inseamna ca este gata.


Puneti o farfurie mare peste tava si intoarceti tortul, pe urma indepartati hartia de copt, stoarceti putina lamaie pe deasupra si presarati zahar de patiserie, bucati mari. Se serveste cu un sos bun de budinca de vanilie, aceasta trebuie facuta chiar inainte de a fi gata tortul pentru ca se serveste calda.



Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

18.06.2010, 17:37

bun tare

articook 1

19.06.2010, 22:52

suna bine si cu frisca! spor !

adry88 1

08.05.2011, 13:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie