Tort de mere cu branza

de nadina73 in Torturi, 3 Noi 2010 | 34240 vizualizari

 

Reteta este din revista Ioana http://www.revistaioana.ro/Articole_93114/Prajitura-cu-mere-si-branza-

 

INGREDIENTE

  • blat.
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 200 zahar
  • 3 picaturi esenta de rom(eu nu am pus)
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 75 g gris
  • 1 praf de copt
  • 1 budinca vanilie
  • 750 g branza de vaci
  • 200 smantana
  • putina sare
  • 5 mere acrisoare
  • 5 linguri gem de caise (eu am pus de nectarine )
  • 1 lingura zahar pudra-ornat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu branza:

Se separa ouale ,galbenusul de albus. Untul se face spuma.


Se amesteca zaharul,vaniliile,romul,coaja de lamaie si se incorporeaza galbenusurile cate unul. Se pune grisul si budinca de vanilie dupa care se pune branza de vaci amestecata bine cu smantana. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa care se amesteca cu compozitia.


Se tapeteaza o tava cu unt sau se pune hartie pentru copt, se pune compozitia in tava ,se niveleaza frumos dupa care se pun bucatile de mere.


Merele se curata de coaja se taie in 4 se scoate mijlocul cu samburi si se cresteaza cu cutiul (vezi foto).


Se aseaza merele cu partea crestata in sus peste compozitie in tava si se da tava la cuptor pentu 70 minute .Primele 40 minute se lasa neacoperita dupa care se pune o folie pt a nu se rumeni(bronza) foarte tare.


Cand tortul este gata se scoate se lasa putin dupa care se scoate din tava si se pune gemul de caise(eu am pus de nectarine,ce am facut eu in casa)se dizolva cu 3 linguri de apa si se incalzeste putin,dupa care se pune peste tort,se lasa tin 15-20 minute dupa care se pudreaza cu zahar pudra. Se taie rece.


PS:sincera sa fiu l-as fi mancat singura,atat de mult mi-a placut Un ultim amanunt ,tava mea este de diametru 26 si iasa grozav de bine


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (129)

jolygina 1

16.01.2012, 11:14

foarte bun si foarte aspectos

kukibella 1

21.03.2012, 09:08

reisnaor_2006 1

26.03.2015, 15:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino