Tort de mere cu migdale

de laura_n in Torturi, 7 Oct 2013 | 2875 vizualizari

 

De cand m-am inscris pe bucataras, nu am sarbatorit niciun prag atins, nici 1 an de "dependenta", niciun numar rotund de retete.
Iata, insa, ca am ajuns la reteta la nr. 999 :P:P:P si m-am gandit sa ma laud si eu un pic..
asa ca am prestat rapid un tort

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari
  • 6 lg indulcitor xilitol (se poate folosi aceeasi cantitate de zahar)
  • 4 lg migdale macinate
  • 3 lg faina
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 4 mere golden mari
  • 2 lg indulcitor
  • 400 ml apa
  • 3 lg indulcitor pt sirop
  • 800 gr smantana proaspata
  • 4 lg indulcitor pt frisca
  • 1 cub mic unt moale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu migdale:

Mai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Amdat la frigider.


Am pornit cuptorul.


Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau mai mari. Am presarat 2 lg de indulcitor si 1 lgta scortisoara peste ele. Cojile si cotoarele le-am pus intr-o craticioara, am adaugat 400 ml apa si le-am pus la fiert.


Intre timp, am separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat indulcitorul si am batut in continuare pana am obtinut o bezea lucioasa. Am adaugat unul cate unul, toate galbenusurile, le-am incorporat bine, apoi am adaugat migdalele macinate si faina. Cu o paleta de mixer, am amestecat manual compozitia.


Am pregatit o forma de copt, am asezat merele, cateva cubulete mici de unt si peste ele am turnat compozitia de oua. Am dat la cuptor pentru vreo 40-50 minute. Dupa ce s-a copt, am scos blatul, l-am lasat sa se raceasca.


Siropul de mere, fiert, l-am luat de pe foc, l-am strecurat si am adaugat indulcitorul. L-am lasat la racit.


Dupa ce s-a racit blatul de tort, l-am rasturnat pe un platou mare, cu partea cu mere in sus. L-am insiropat cu siropul de mere si apoi l-am imbracat si ornat cu frisca si ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 40 lei.

2

are un gust fabulos cu migdale in blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

laura_n 1

08.10.2013, 16:07

Mirela mai ales pt tine, dau cu drag

Valclaudia 1

08.10.2013, 23:04

fata harnica si priceputa, felicitari!!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 16:32

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu visine (2)