Tort de mere in caramel cu scortisoara

de Rocsi in Torturi, 8 Noi 2011 | 5763 vizualizari

 

Vreau si eu sa urez tuturor celor ce astazi isi serbeaza ziua numelui un sincer si calduros "La multi ani"!!!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere potrivite
  • 2 linguri unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 esenta rom
  • circa 10 linguri nuca macinata
  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf scortisoara
  • pentru ornat:
  • 15 linguri smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • putina cacao
  • nuca macinata si ce mai doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere in caramel cu scortisoara:

Mai intai pregatim caramelul.


Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de zahar.


Punem pe aragaz la foc potrivit si cand s-a caramelizat il intindem uniform cat si pe peretii cratitei.


Il lasam sa se racesca .


Merele le spalam.


Le curata de coaja si le scobim mijlocul.


Le asezam peste caramel,iar in spatiile mai libere punem jumatati de mere.


Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu esenta de rom si scortisoara.


Cu acest amestec umplem merele.


Deasupra fiecarui mar taiem cate un cubulet de unt.


Presaram si cele 2 linguri de zahar ramase si zaharul vanilat ,uniform ,peste mere.


Dam cratita in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana merele se inmoaie putin(cam 20 de minute).


Blatul:


Mixam spuma ouale cu zaharul.


Adaugam apa si praful de copt.


Apoi punem esenta si scortisoara.


La urma incorporam nuca macinata si faina.


Dupa ce merele s-au inmuiat putin,le scoatem din cuptor si turnam blatul.


Dam iar tortul in cuptor si lasam pana blatul este bine facut.


Cand este gata,il scoatem si il lasam la racit,apoi il rasturnam pe un platou.


Smantana(care este rece,pana atunci o tinem la frigider)o mixam .


Cand s-a ingrosat putin ,adaugam zaharul pudra si continuam mixarea pana este bine ingrosata.


Imbracam tortul in frisca.(daca nu s-a insiropat suficient dupa ce l-ati rasturnam pe platou,atunci preparati un sirop din apa,zahar pudra si putina esenta si insiropati bine blatul).


Pe margini am pudrat putina cacaua,iar pe mijloc am presarat putina nuca macinata.


In rest ornam dupa preferinta.


Pofta buna!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere in caramel cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

16.11.2011, 16:08

multumesc antici

babi5 1

12.08.2013, 18:58

Rocsi 1

12.08.2013, 21:11

Babi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de vanilie