Tort de mere cu crema de zahar ars

de DanMonica in Torturi, 15 Mar 2012 | 3371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  3-4 mere
  •  8 oua
  •  500 ml lapte
  •  16 linguri de zahar
  •  3 linguri de faina
  •  scortisoara
  •  2 pliculete cu zahar vanilat
  •  1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de zahar ars:

6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului si il lasam cateva minute pana incepe sa trosneasca.


Merele le curatam, le taiem felii si le asezam in vasul cu zaharul caramelizat; peste punem scortisoara si 2 linguri de zahar si le dam pentru 10 - 15 minute la cuptor.


Cat stau merele la cuptor pregatim crema de zahar ars astfel : mixam bine 5 oua, apoi adaugam pe rand laptele, 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.


Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se da vasul iar la cuptor pentru 30 minute.


Cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata crema de zahar pregatim pandispanul din 3 galbenusuri frecate bine cu zaharul, peste care punem albusurile batute spuma si apoi treptat 3 linguri de faina si praful de copt. Aluatul il turnam peste crema si il mai lasam la cuptor pana se coace (facem proba scobitorii).


Dupa ce s-a copt pandispanul, lasam sa se raceasca, dupa care rasturnam tortul pe un platou, fara sa ridicam vasul in care s-a copt. Dupa cateva minute tortul se va desprinde singur de peretii vasului. E bine, totusi, sa lasam vasul peste platou pana se raceste de tot (il dam la frigider) si sa ridicam incet vasul si sa verificam daca este desprins de tot tortul.


Ornam tortul cu frisca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (25)

jolygina 1

04.05.2012, 09:36

andreea_angelo 1

16.11.2012, 19:53

vreau si eu,mai ai?tia mai ramas?!?!

nursamiki77 1

07.04.2014, 22:49

hmmmm....chiar acum l-am scos din cuptor...arata si miroase demential...akm l-am pus sa se raceasca si asteptam cu totii sa il gustam ...multumeeescc:*:*:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!