Tort de orez negru

de ianculubita in Torturi, 4 Iun 2013 | 1948 vizualizari

 

Daca cineva este sceptic la vederea acestui tort,va spun ca are un gust nemaipomenit!!

 

INGREDIENTE

Blat negru

  • 1ceasca orez negru
  • 3linguri zahar
  • 1anason spelat
  • 3pastai de cardamom
  • 1ceasca lapte
  • 2foi de gelatina
  • 50g migdale taiate la cutit

Blat alb

  • 1ceasca orez alb cu bob rotund
  • 3linguri zahar
  • 1anason stelat
  • 3pastai de cardamom
  • 1lingura apa de flori de portocal
  • 3cesti lapte
  • 50g merisoare uscate

Crema

  • 1plic budinca cu aroma de capsune
  • 2foi de gelatina
  • capsune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de orez negru:

1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat complet in orez,scoatem anasonul,cardamomul si incorporam gelatina care a stat cateva minute la hidratat;amestecam bine sa se topeasca apoi rasturnam in forma mica de tort unsa cu unt,nivelam suprafata si dam la frigider.


2-Orezul alb spalat,il punem la fiert intr-un vas cu putina apa,sare,zahar,anason,cardamom iar cand a intrat apa in orez,adaugam cate putin lapte,pana orezul este bine fiert si a devenit o pasta(pilaf);scoatem anasonul,cardamomul,adaugam merisoarele,apa de portocal,amestecam bine si rasturnam peste orezul negru,nivelam suprafata si dam la frigider


3-Pentru crema,o pregatim dupa indicatiile de pe plic iar cand este gata,incorporam gelatina care s-a hidratat cateva minute;amestecam bine si rasturnam peste orezul alb,nivelam suprafata si lasam la frigider cateva ore;dupa acest timp,scoatem tortul din forma cu grija si-l ornam cu capsune.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti o paleta mare pentru tort,va sfatuiesc sa lasati tava de la baza formei de tort

2

daca nu vreti sa folositi gelatina,puteti adauga in orezul negru amidon;trebuie neaparat adaugat ceva,pentru ca orezul fiind basmati,nu se leaga si se imprastie cand taiem felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de orez negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ianculubita 1

05.06.2013, 09:27

Multumesc fetelor!!

Dana_Retetegg 1

10.11.2013, 17:07

ianculubita 1

11.11.2013, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de orez cu cocos si fructe