Tort de portocale si vanilie

de Ligia Bxl in Torturi, 6 Apr 2014 | 3284 vizualizari

 

Un gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 7 oua

Pentru crema 1 :

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 foi de gelatina sau 1 plic

Pentru crema 2 :

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 foi de gelatina sau 1 plic
  • 250 ml zeama de portocale
  • 2 linguri cu varf zahar
  • 1 esenta de portocale
  • 200 ml frisca lichida

Jeleul pentru ornat:

  • 250 ml zeama de portocale
  • 2 foi de gelatina
  • 3 linguri de zahar

Pentru insiropat:

  • 1 ceasca de zeama de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale si vanilie:

Blatul:


Am separat albusurile de galbenusuri pe care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat galbenusurile si zaharul,apoi faina si am amestecat usor cu o spatula sa nu se lase albusurile.


Aceasta compozitie am copt 2 blaturi egale,intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.


Dupa ce s-au racit am pus un blat pe o farfurie si inelul de la tava detasabila,apoi l-am insiropat cu zeama de la portocale.


Crema 1:Am batut frisca spuma si am dat la rece,apoi pe foc am pus laptele,apoi budinca de vanilie si zaharul,am amestecat bine si la final am pus gelatina preparata conform instructiunilor de pe am balaj,eu am folosit foi de gelatina,le-am pus inainte in apa rece la inmuiat apoi dupa ce a fiert crema,am dat-o deopatre de pe foc si am pus foile de gelatina,am amestecat bine pana s-au topit(nu se pun pe foc ptr ca-si pierde din proprietati),am adaugat esenta de vanilie.Dupa ce sa racit crema am amestecat cu frisca batuta.Aceasta crema am pus-o peste blatul insiropat.Am pus al doilea blat insiropat si apoi a doua crema preparata la fel ca prima,peste crema racita am pus jeleul preparat astfel :am pus pe foc la fiert zeama de portocale cu zaharul apoi am dat deoparte si am pus gelatina.Am turnat pe deasupra si am dat la rece,dupa cateva ore se scoate inelul cu ajutorul unui cutit si se poate servi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 13:07

foarte bun !

aghylera 1

14.12.2014, 00:45

Foarte bun! Multumesc!

Ligia Bxl 1

23.01.2015, 10:03

multumesc fete dragi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))