Tort de post

de alieli in Torturi, 29 Noi 2011 | 12726 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru sora mea ce il va face cadou iubitului ei de Sf. Andrei.

 

INGREDIENTE

  • Reteta e preluata de la eclerash(multumesc mult pentru ca ai postata aceasta reteta), dar e putin modificata astfel:
  • Blat 1:
  • 4 cani faina  
  • 2 cani zahar  
  • 1 praf de copt   
  • 5 linguri cacao   
  • 1 plic zahar vanilinat  
  • 2 cani apa  
  • 7 linguri ulei  
  • 100-150 gr nuci   
  • Blat 2:
  • 2 cani faina  
  • 1 cana zahar  
  • 1 praf de copt  
  • 1 linguri cacao  
  • 1 zahar vanilinat  
  • 1 cana apa  
  • 3.5 linguri ulei  
  • 1 lingura cacao  
  • 3 linguri gem de caise/ piersici
  • Crema:
  • 3 ciocolate Primola/ Kandia amaruie(de post)  
  •  2 plicuri frisca light    
  • 2 banane    
  • 3-4 clementine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Blaturi: se pune faina, zaharul, praful de copt, cacao, zahar vanilinat apoi se adauga apa si uleiul si se omeogenizeaza compozitia. La final se pune nuca, iar pentru blatul 2 gemul.


Blatul 1 se taie in doua, la mijloc se pune blatul 2, iar intre ele crema si fructe taiate feli.


Crema: Se topeste ciocolata la bain-marin si se adauga cam 1/4 din frisca obtinuta din cele doua plicuri. Restul de frisca se foloseste pentru ornat.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit si capsuni pt ornat si gelatina

2

Gelatina am facut-o cu compot de cirese(visine) ca sa iasa rosie

3

Am copt blaturile intr-o tava dreptunghiulara si apoi am decupat forma inimilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

alieli 1

01.12.2011, 10:05

Multumesc pt urari si pt aprecieri

fevro 1

02.12.2011, 01:37

Super...La multi ani sarbatoritului! Poti sa ne spui cum se numeste frisca? Esigur de post?Eu am gasit doar cu cazeina...

alieli 1

08.12.2011, 09:39

E de la dr otker, E plic nu stiu exact cum scrie pe ea...frisca sau spuma pentru prajituri cu gust de frisca ...ceva de genul asta si Atentie!!!Sa fie Light.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata