Tort de post

de alieli in Torturi, 29 Noi 2011 | 18562 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru sora mea ce il va face cadou iubitului ei de Sf. Andrei.

 

INGREDIENTE

  • Reteta e preluata de la eclerash(multumesc mult pentru ca ai postata aceasta reteta), dar e putin modificata astfel:
  • Blat 1:
  • 4 cani faina  
  • 2 cani zahar  
  • 1 praf de copt   
  • 5 linguri cacao   
  • 1 plic zahar vanilinat  
  • 2 cani apa  
  • 7 linguri ulei  
  • 100-150 gr nuci   
  • Blat 2:
  • 2 cani faina  
  • 1 cana zahar  
  • 1 praf de copt  
  • 1 linguri cacao  
  • 1 zahar vanilinat  
  • 1 cana apa  
  • 3.5 linguri ulei  
  • 1 lingura cacao  
  • 3 linguri gem de caise/ piersici
  • Crema:
  • 3 ciocolate Primola/ Kandia amaruie(de post)  
  •  2 plicuri frisca light    
  • 2 banane    
  • 3-4 clementine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Blaturi: se pune faina, zaharul, praful de copt, cacao, zahar vanilinat apoi se adauga apa si uleiul si se omeogenizeaza compozitia. La final se pune nuca, iar pentru blatul 2 gemul.

Blatul 1 se taie in doua, la mijloc se pune blatul 2, iar intre ele crema si fructe taiate feli.

Crema: Se topeste ciocolata la bain-marin si se adauga cam 1/4 din frisca obtinuta din cele doua plicuri. Restul de frisca se foloseste pentru ornat.

TIPS-URI

1

Eu am folosit si capsuni pt ornat si gelatina

2

Gelatina am facut-o cu compot de cirese(visine) ca sa iasa rosie

3

Am copt blaturile intr-o tava dreptunghiulara si apoi am decupat forma inimilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

alieli 1

01.12.2011, 10:05

Multumesc pt urari si pt aprecieri

fevro 1

02.12.2011, 01:37

Super...La multi ani sarbatoritului! Poti sa ne spui cum se numeste frisca? Esigur de post?Eu am gasit doar cu cazeina...

alieli 1

08.12.2011, 09:39

E de la dr otker, E plic nu stiu exact cum scrie pe ea...frisca sau spuma pentru prajituri cu gust de frisca ...ceva de genul asta si Atentie!!!Sa fie Light.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post