Tort de turta dulce si visine

de Bucataras Diana in Dulciuri, 26 Feb 2017 | 1163 vizualizari

 

 
 
Sunt convinsa ca ni s-a intamplat multora dintre noi ca dintr-o greseala sa iasa ceva bun. :) Asa s-a intamplat si cu acest tort. Pe cand pregateam turta dulce pentru Bengalion, grabita fiind, am gresit si am pus prea putina compozitie in tava. Mi-a iesit o turta dulce foarte subtire, ca un blat...Deoarece era si ziua piticului meu, m-am gandit sa valorific aceasta greseala si mi-a iesit un tort delicios. :) Asa ca nu va suparati cand mai gresiti cate ceva, nu se stie ce lucru bun poate iesi dintr-o greseala. :x Cantitatile nu le stiu cu exactitate, deoarece cum am scris mai sus, eu voiam sa fac altceva. :)

 

INGREDIENTE

  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 g miere
  • 75 g smantana
  • 165 g faina
  • 1 1/2 lingurite scortisoara
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 1/2 lingurite cacao
  • 1 lingurita amestec mirodenii pentru turta dulce: scortisoara, ghimbir, cardamon, cuisoare, nucsoara, piper)
  • 1 budinca de vanilie
  • lapte
  • visine congelate
  • 1 portocala
  • frisca
  • bombonele pentru decor.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de turta dulce si visine:



Primul pas este sa scoatem visinele din congelator si sa le punem sa se dezghete intr-o strecuratoare. Modul de preparare pentru turta dulce il gasim aici: https://www.bucataras.ro/retete/turta-dulce-rapida-si-pufoasa-80352.html


Diferenta este ca folosim o tava mai mica si punem compozitia intr-un strat mai subtire decat cel pentru turta dulce. Coacem doua blaturi. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet. Asezam primul blat intr-o tava, il insiropam cu zeama de portocala si il ungem cu budinca de vanilie. Adaugam visine din belsug si punem celalalt blat deasupra. Il insiropam si pe acesta cu zeama de portocala. Decoram cu frisca si bombonele colorate si il dam la frigider pentru cateva ore. Este un deliciu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de turta dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.02.2017, 19:08

Imi place mult ce ti-a iesit!

Bucataras Diana 1

27.02.2017, 20:32

Multumesc Kytz

-Licurici- 1

28.02.2017, 09:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert diplomat cu piscoturi