Tort Desi

de daniastefania in Torturi, 11 Mai 2016 | 1127 vizualizari

 

Un tort usor de facut si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml iaurt natur
  • 250 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Sucul de la 1 portocala
  • Sucul de la 1 lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Desi:

Biscuitii ii punem in robot si ii maruntim. Untul il topim si asa cald in turnam peste biscuiti. Amestecam bine si tapetam o forma de tort cu folie transparenta. Asezam biscuitii si presam bine. Dam la rece. Un acest timp pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Topim ciocolata cu 20 ml frisca si 60 gr zahar. Cand s-a topit adaugam gelatina. Amestecam bine sa se dizolve gelatina. Apoi adaugam si iaurtul. Frisca o mixam bine si o adaugam compozitiei anterioare. Turnam crema in forma de tort peste biscuiti. Dam iar la rece. Pregatim jeleul. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Zaharul ramas impreuna cu sucul de porocala si lamaie se pune la foc. Lasam sa fiarba 3 minute, apoi stingem focul si adaugam gelatina. Lasam jeleul sa se raceasca, apoi il dam la frigider pana incepe sa se intareasca putin, nu de tot. Apoi il turnam peste crema. Lasam tortul la rece cateva ore sau chiar peste noapte. Apoi il scoatem cu grija din forma si ornam dupa plac. Usor de facut, nu prea dulce desi e cu ciocolata. Sper sa va placa si voua!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Desi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

16.05.2016, 09:29

Panacris 1

19.05.2016, 20:19

RuxyRux 1

05.08.2016, 10:04

Cat e de frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat