Tort ''Diana''

de Constelatialeu in Torturi, 13 Ian 2013 | 2500 vizualizari

 

Imi place sa fac torturi nu sa torturez.Acest tort l-am facut pentru o pustoaica,deci l-am botezat cu numele ei.A vrut un tort cu crema de ciocolata,cu visine.
Pentru ca n-am decat imaginea finala,o sa postez si alte imagini cu acelasi tort dar difera ornarea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 8 linguri nuca macinata
Crema
  • 2 pachete de unt
  • 200 g ciocolata cu cacao 50%
  • visine ( eu am la congelator)
  • 200 g zahar pudra
  • frisca pentru ornat
  • smantana pt.frisca 50 ml
  • martipan pt.ornat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • o esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Diana'':

Blatul: Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana devin o spuma,se adauga faina si nuca,apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in forma unsa se da la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.


Crema: Untul cu zaharul se freaca bine,pana devine o crema omogena si spumoasa.Pe baie de abur se topeste ciocolata cu smantana de frisca,cand devin omogene se dau dupa foc se lasa un pic la rece si apoi se amesteca cu untul.Crema se da la rece.


Sirop: Apa cu zaharul la fiert,dupa ce da in cateva clocote se da la o parte si se pune esenta de rom,se lasa la rece.


Blatul racit se taie in trei se siropeaza,se umple cu crema si visine


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Diana''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 09:40

Trec la favorite ca sa fiu sigura ca nu pierd reteta de blat cu nuca!

Bya Ralu 1

26.07.2013, 10:20

simona72 1

26.07.2013, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dobos Tort