Tort Diplomat

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 13 Oct 2011 | 9275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi pentru sampanie
  • lichior de capsuni pentru a trece piscoturile prin ele
  • pt crema:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • Pt ornat:
  • frisca
  • cirese din dulceata
  • portocala
  • trandafiri din Sugus
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit. Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema. Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine si dam pentru 10 min la frigider.


Dupa care tapetam forma in care am copt blatul cu folie, peste care vom pune crema, fructele taiate cubulete si inca un strat de crema, apoi vom pune piscoturile date prin lichiorul de capsuni si strangem usor folia la capete. Dam forma pentru cateva ore la frigider.


Cand crema s-a inchegat bine, rasturnam tortul pe un platou printr-o miscare ferma.


Ornam cu frisca, portocala, pe care am taiat-o tringhiuri, trandafirii din sugus, cateva cirese din dulceata, iar moatele verzi sunt facute din fisca in care am bagat sirop de menta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

DIANA B 1

04.11.2011, 16:09

roxanabucataras 1

04.11.2011, 20:46

ce super arata!! bravo

floriana 1

06.11.2011, 15:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort alb