Tort Diplomat cu capsuni si piersici

de kamy in Torturi, 16 Iun 2011 | 10811 vizualizari

 

No comment

 

INGREDIENTE

  • crema de capsuni:
  • 150 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 200 ml.piure de capsuni
  • 300-400 gr.capsuni cubulete
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr.zahar
  • 200 ml lapte
  • jumate fiola esenta de vanilie
  • 1 ling.rasa amidon
  • 1 plic gelatina
  • crema piersici:
  • 150 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 200 ml.piure de piersici
  • 300-400 gr.piersici cubulete
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr.zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ling.dulceata coaja de portocala(obtional)
  • 1 ling.rasa amidon
  • 1 plic gelatina
  • piscoturi
  • biscuiti picnic
  • lapte
  • capsuni,piersici ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu capsuni si piersici:

Capsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min


Piersicile le oparim cateva secunde,le decojim,le scoatem samburii,le taiem cubulete,punem 2 ling.zahar si le lasam 10-15 min.


Crema de capsuni:


Gelatina o punem la hidratat in 50 ml lapte.


Intr-o craticioara,amestecam bine galbenusurile cu zaharul ,laptele, amidonul, punem la foc mic,amestecam incontinuu,pana compozitia are consistenta unei budinci.


In timpul asta,incalzim gelatina pe aburi,pana se dizolva si o adaugam in budinca.


Dam crema la rece ,dar aveti grija sa nu se intareasca.


Intre timp facem piureul de capsuni cu blenderul si il adaugam peste budinca racita,impreuna cu bucatile de capsuni si esenta de vanilie.


Batem frisca bine(daca nu se bate bine puneti o jumatate de plic cu intaritor de frisca)si incorporam cu grija amestecul de budinca cu capsuni.


Punem folie transparenta intr-o forma de tort sau o tava si asezam cat mai artistic,capsunile si piersicile taiate in feliute subtiri.


Peste ,punem crema de capsuni,o nivelam si asezam deasupra ei un strat de biscuiti,inmuiati in siropul ramas de la capsuni si piersici.


Peste biscuiti punem crema de piersici,pe care o facem la fel ca cea de capsuni,dar mai adaugam si lingura de dulceata de coaja de portocale(obtional)


Inmuiem piscoturile in siropul de capsuni si piersici(daca nu va ajunge,puteti sa le inmuiati in lapte)le punem peste crema de piersici,acoperim cu folie si dam la rece, pana a doua zi.


A doua zi,dam folia deoparte,punem un platou peste piscoturi,intoarcem forma,scoatem tortul din ea,indepartam folia,taiem si servim.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

puteti folosi mai multa frisca....eu atata am avut,300 gr.

2

eu l-am lasat 5 ore in frigider si s-a intarit ff bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

kamy 1

12.07.2011, 23:15

horia...multumesc

camelia75 1

12.07.2011, 23:27

bravo,bravo,bravo!!!Arata super delicios!!!

kamy 1

12.07.2011, 23:30

cami....multumesc,tiza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata