Tort Diplomat cu capsuni si piersici

de kamy in Torturi, 16 Iun 2011 | 15501 vizualizari

 

No comment

 

INGREDIENTE

  • crema de capsuni:
  • 150 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 200 ml.piure de capsuni
  • 300-400 gr.capsuni cubulete
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr.zahar
  • 200 ml lapte
  • jumate fiola esenta de vanilie
  • 1 ling.rasa amidon
  • 1 plic gelatina
  • crema piersici:
  • 150 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 200 ml.piure de piersici
  • 300-400 gr.piersici cubulete
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr.zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ling.dulceata coaja de portocala(obtional)
  • 1 ling.rasa amidon
  • 1 plic gelatina
  • piscoturi
  • biscuiti picnic
  • lapte
  • capsuni,piersici ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu capsuni si piersici:

Capsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min

Piersicile le oparim cateva secunde,le decojim,le scoatem samburii,le taiem cubulete,punem 2 ling.zahar si le lasam 10-15 min.

Crema de capsuni:

Gelatina o punem la hidratat in 50 ml lapte.

Intr-o craticioara,amestecam bine galbenusurile cu zaharul ,laptele, amidonul, punem la foc mic,amestecam incontinuu,pana compozitia are consistenta unei budinci.

In timpul asta,incalzim gelatina pe aburi,pana se dizolva si o adaugam in budinca.

Dam crema la rece ,dar aveti grija sa nu se intareasca.

Intre timp facem piureul de capsuni cu blenderul si il adaugam peste budinca racita,impreuna cu bucatile de capsuni si esenta de vanilie.

Batem frisca bine(daca nu se bate bine puneti o jumatate de plic cu intaritor de frisca)si incorporam cu grija amestecul de budinca cu capsuni.

Punem folie transparenta intr-o forma de tort sau o tava si asezam cat mai artistic,capsunile si piersicile taiate in feliute subtiri.

Peste ,punem crema de capsuni,o nivelam si asezam deasupra ei un strat de biscuiti,inmuiati in siropul ramas de la capsuni si piersici.

Peste biscuiti punem crema de piersici,pe care o facem la fel ca cea de capsuni,dar mai adaugam si lingura de dulceata de coaja de portocale(obtional)

Inmuiem piscoturile in siropul de capsuni si piersici(daca nu va ajunge,puteti sa le inmuiati in lapte)le punem peste crema de piersici,acoperim cu folie si dam la rece, pana a doua zi.

A doua zi,dam folia deoparte,punem un platou peste piscoturi,intoarcem forma,scoatem tortul din ea,indepartam folia,taiem si servim.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

puteti folosi mai multa frisca....eu atata am avut,300 gr.

2

eu l-am lasat 5 ore in frigider si s-a intarit ff bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort zebra cu branza si capsuni