Tort "Red Velvet"

de Catalinaflorea in Torturi, 14 Mar 2015 | 2028 vizualizari

 

Am facut tortul cu ocazia aniversarii a 20 de ani.Deoarece am avut un colorant prost blatul nu a iesit rosu ci un maroniu cu o mica micuta tenta de rosu :)) dar ma pot lauda cu un tort super bun si destul de aratos :)) :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina,
  • jumatate lingurita sare,
  • 1 lingura cacao,
  • 120 g unt,
  • 250 g zahar,
  • 2 oua mari,
  • 1 esenta vanilie,
  • 240 ml lapte batut (eu am pus iaurt simplu, era si dietetic),
  • 2 linguri colorant rosu (eu am pus toata sticluta pana la urma, dar degeaba)
  • 1 lingurita de otet,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pt crema:
  • 250 g mascarpone ,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 500 ml frisca,
  • 100 g zahar
  • 250 g crema am folosit pentru umplut (am pus 5-6 lg sirop de zmeura dar nu ii schimba gustul, doar culoarea si 250 pentru asamblat)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Red Velvet":

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si cacaua.


In alt bol bateti untul spuma apoi adaugati zaharul si mixati pana la omogenizare.Adaugati pe rand ouale si esenta de vanilie.


Amestecati iaurtul cu colorantul rosu.


In bolul cu unt si zahar adaugati cate putin din faina si iaurtul,apoi adaugati bicarbonatul stins cu otet.


Turnati aluatul in 2 tavi (eu am facut si o briosa pe care am folosit-o la ornat) si dati la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.


In acest timp faceti crema:mascarponele se bate cu zaharul apoi adaugati frisca si esenta.In jumatate din compozitie puteti pune orice sirop doriti daca vreti sa aibe alta culoare sau gust,eu am ales sirop de zmeura.O lasati la frigider pana la asamblare.


Dupa ce a trecut testul scobitorii lasati blaturile sa se raceasca.


Dupa ce sa racit umpleti blaturile cu crema si il ornati.


Eu am farmitat briosa la robot si l-am imbracat pe margini.L-am ornat cu capsuni si o bomboana raffaello.


Sper sa va placa si sa aveti noroc cu colorantul sau cu sucul de sfecla daca alegeti varianta naturala. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Red Velvet"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

monik80 1

17.03.2015, 17:53

si eu vreau

Bya Ralu 1

24.03.2015, 05:26

mirela0911 1

26.03.2015, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed