Tort diplomat cu ciocolata si mure

de Oana in Torturi, 27 Dec 2009 | 10186 vizualizari

 

Special pentru Stefanut, de ziua lui :), un tort diplomat delicios si foarte racoros, perfect pentru copii!

 

INGREDIENTE

        Blat:
  • 4 oua
  • 160 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g cicocolata amaruie
  • 1 plic prf de copt
       Crema:
  • 800 g mure
  • 300 g branza de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 120 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g cicocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ciocolata si mure:

Se incinge cuptorul, la foc mic.


Eu am avut mure in congelator, puse de mine, le-am scos, le-am lasat la dezghetat si apoi le-am pus intr-o strecuratoare si le-am presarat u un pliculet de zahar vanilat.


Se pregateste intai blatul: se bat ouale cu zaharul, timp de 10 minute, cu mixerul, pana se obtine o spuma. Se adauga treptat 4 linguri cu apa fierbinte. Faina se ameseca cu praful de copt si ciocolata amaruie rasa (pe razatoarea cu ochiuri mici- eu am maruntit-o la robot). Se adauga treptat in compozitia de oua, amestecand cu o lingura, de sus in jos, sa nu se lase spuma.


Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili si se toarna compozitia pentru blat. Se pune tava in cuptor aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit pe un grilaj, indepartand hartia de copt.


Pentru crema, se inmoaie mai intai gelatina in 100 ml apa rece. Sucul de la mure, aproximativ 200 ml, se pune intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. SE pune craticioara pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul, iar cand incepe sa fiarba se opreste focul. Se adauga gelatina si se amesteca cu un tel. Se lasa apoi sa se raceasca. Branza de vaci se bate cu mixerul, apoi se toarna peste ea sucul de mure, amestecand continuu. Va rezulta un amestec aproape lichid, nu va speriati! :))


Se bate frisca bine de tot pana se intareste, ciocolata se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca apoi amandoua cu branza, se pune si esenta de rom.


Se pastreaza cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul, cateva linguri de frisca pentru ornat si aproximativ 200 g mure pentru decor.


Blatul de tort se taie in doua, se pune in forma cu pereti detasabili primul blat, jumatate de crema, jumatate de mure, iar crema, mure, apoi al doila blat. Se imbraca cu crema oprita, se orneza si se lasa la frigider cateva ore. Inainte de a taia tortul se scoate cercul detasabil.



Sursa de inspiratie este aici, blatul de tort este excelent, crema am adaptat-o putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Teo 1

29.12.2009, 22:52

Oana, eu am tot felul de compoturi preparate in casa asa e ,pot inlocui dar,murele....le stiu gustul , poate cumva ,visinele,ce zici?

danis 1

31.03.2010, 23:23

Oana 1

01.04.2010, 00:18

Ma bucur ca iti place Teo, cred ca merge f. bine cu visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat