Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

de Bya Ralu in Torturi, 22 Aug 2013 | 12142 vizualizari

 

Am pregatit repede un tort pentru ziua lui Sebyca:)) am vrut sa fac un alt tort dar nu imi ajungeau produsele care imi trebuiau...multumesc Corinei pentru reteta e tare bun

 

INGREDIENTE

  • 30 bucati de piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • 150 g mure

Pentru crema:

  • 1 cutie de mascarpone
  • doua plicuri praf de crema de lamaie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu crema de lamaie si mure:

Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs.

Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider.

Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa deoparte 10 minute dupa care se pune la foc,amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema de lamaie,adaugand si mascarponele.Se incorporeaza toate ingredientele si se lasa in frigider pana la folosirea cremei.

Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil asezam jumatatiile de piscoturi(ne orientam dupa tava ca dimensiuni),iar pe fundul tavii punem hartie de copt si jumatatiile de piscoturi inmuiate in compot.

Se pastreaza cateva mure pentru ornat,iar celalate se adauga in crema impreuna cu ananasul taiat marunt.Se amesteca bine si se toarna peste piscoturi.

Se intinde bine crema si se orneaza cu murele ramase.

Se da la frigider pentru 2-3 ore 

 

TIPS-URI

1

Piscoturiile sa le taiati pe jumatate ca sa fie la nivelul cremei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat