Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

de Bya Ralu in Torturi, 22 Aug 2013 | 8684 vizualizari

 

Am pregatit repede un tort pentru ziua lui Sebyca:)) am vrut sa fac un alt tort dar nu imi ajungeau produsele care imi trebuiau...multumesc Corinei pentru reteta e tare bun

 

INGREDIENTE

  • 30 bucati de piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • 150 g mure

Pentru crema:

  • 1 cutie de mascarpone
  • doua plicuri praf de crema de lamaie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu crema de lamaie si mure:

Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs.


Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider.


Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa deoparte 10 minute dupa care se pune la foc,amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema de lamaie,adaugand si mascarponele.Se incorporeaza toate ingredientele si se lasa in frigider pana la folosirea cremei.


Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil asezam jumatatiile de piscoturi(ne orientam dupa tava ca dimensiuni),iar pe fundul tavii punem hartie de copt si jumatatiile de piscoturi inmuiate in compot.


Se pastreaza cateva mure pentru ornat,iar celalate se adauga in crema impreuna cu ananasul taiat marunt.Se amesteca bine si se toarna peste piscoturi.


Se intinde bine crema si se orneaza cu murele ramase.


Se da la frigider pentru 2-3 ore


 

TIPS-URI

1

Piscoturiile sa le taiati pe jumatate ca sa fie la nivelul cremei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

roxana_simona 1

26.08.2013, 17:52

Bya Ralu 1

26.08.2013, 18:26

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 11:59

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat