Tort Diplomat cu fructe de padure

de ANCA in Torturi, 27 Dec 2010 | 14755 vizualizari

 

L-am facut pentru baietelul meu, de Craciun, a fost si ziua lui de nume. Este o reteta foarte simplu de realizat, rapid, light si este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de padure congelate
  • 3oo g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 450-470 g iaurt
  • 3 plicuri gelatina
  • 400 g biscuiti petit beurre
  • un pachet si jumatate de unt
  • 2 esente vanilie
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu fructe de padure:

Blatul: Untul se pune la topit la foc mic, fara sa clocoteasca, apoi dse toarna peste biscuitii macinati, impreuna cu o esenta de rom alb si una d evanilie si se amesteca foarte bine, pana cand untul este absorbit complet si omogen. Se pune in forma de tort si se preseaza bine pe fundul formei.


Fructele de padure se pun intr-o sita si se lasa la decongelat si la scurs.


Gelatina se prepara confrom instructiunilor de pe plic.


Intr-un castron mare, se amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga frisca batuta, o esenta vanilie si zaharul vanilat, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se pun fructele de padure si gelatina si se amesteca iar.


Compozitia se torna peste blatul de biscuiti si se da la frigider peste noapte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac, din compoturi.

2

Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu diametrul de 27 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Teo 1

09.02.2011, 22:04

tare frumos !

nadina73 1

09.02.2011, 23:14

La multi ani multa sananate si intelegere Anca

ANCA 1

10.02.2011, 18:50

muuultumeeesc, va pup!! as vrea sa am mai mult timp, ca pe vremea cand stateam acasa cu Matei, sa fac bunataturi multe si sa pot posta mai des... dar sunt cu ochii pe voi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat