Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare

de anomisana in Torturi, 25 Feb 2011 | 6465 vizualizari

 

Toata lumea sarbatoreste de Valentine's day, asa ca m-am hotarat sa sarbatorim si noi, de Dragobete. Cum puteam s-o facem altfel, decat cu un tort cu inimioare. Nu mi-am dorit acest decor, dar asa a iesit pana la urma, si am avut totusi inimioare. Vi-l daruiesc cu drag, chiar daca numai in imagini.

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • Crema 1
  • 500 ml lapte
  • 1 budinca
  • zahar
  • 10 g gelatina
  • zahar vanilat
  • 1 pachet unt
  • cateva linguri de razatura de cocos
  • Crema 2
  • 200 m frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • zahar
  • vanilie
  • 10 gr gelatina
  • Decor
  • frisca
  • inimioare
  • creion decorativ Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul, scortisoara si zahar vanilat. Separat se bat albusurile spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul peste spuma de albusuri, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn, sa nu se inmoaie albusul. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da in cuptorul incins inainte cam 20-30 de minute, in functie de cuptor. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Se lasa la racit pe un gratar, ferit de curent.

Pentru crema 1 se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece. Intre timp, se prepara budinca urmand instructiunile de pe plic. Dupa ce este gata, se lasa putin la racorit si cand este calduta se adauga untul moale, apoi se amesteca pana la omogenizare completa. Se adauga zahar vanilat sau vanilie, apoi se adauga gelatina incalzita putin in cuptorul cu microunde sau in baie de aburi, iar la sfarsit, cateva linguri de razatura de cocos, dupa gust.

Pentru crema 2 se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece. Separat se bate crema mascarpone cu untul moale pana la omogenizare si se adauga arome sau zahar vanilat. In alt vas se bate frisca pana se intareste. Gelatina inmuiata se incalzeste putin, doar cat sa se dizolve si se amesteca cu crema de mascarpone si unt. Apoi se amesteca cu frisca, usor sa nu se inmoaie.

Pentru asamblatea tortului, am taiat blatul in 2 parti. Am pus in forma in care am copt blatul folie alimentara, apoi am pus o parte de blat, l-am insiropat, iar peste el am turnat crema 1. Am dat la rece cateva minute, timp in care am preparat crema 2, apoi am turnat-o si pe aceasta peste prima. Am pus a doua parte de blat, am acoperit cu folie alimentara si am lasat in frigider pana a doua zi. 

Am scos cu grija tortul din forma, am inlaturat folia si am decorat cu frisca, cu inimioare facute din gelatina si cu creion  decorativ Dr. Oetker.

TIPS-URI

1

Nu am avut in casa o budinca roz, asa ca am facut-o roz cu colorant alimentar.

2

Mi s-a acrit laptele la fiert si am experimentat budinca cu zeama de compot.

3

Am impartit pachetul de unt intre cele 2 creme.

4

Cantitatile de zahar si faina nu sunt tocmai exacte, eu le pun cam la ochi, depinde de marimea oualor.

5

Nu am mai gasit formele de inimioare si cum vroiam musai inimioare, le-am decupat din gelatina turnata in strat subtire intr-o tava metalica, cu ajutorul unei scobitori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anomisana 1

14.03.2011, 20:52

Multumesc din suflet dragele mele, pentru urarile voastre, desi o fac cu mare intarziere. Anul acesta, aniversarea mea a fost umbrita de pierderea prematura a mamei mele, care s-a stins in 27 febr. Inca odata, va multumesc pentru urari.

adry88 1

12.06.2011, 13:46

fain

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 13:29

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de pere cu crema de iaurt.