Tort cu 3 feluri de inghetata

de Miha in Torturi, 30 Aug 2009 | 5419 vizualizari

 

Sarbatorim cele 21 de luni ale Amirei? :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de bezea avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • Pentru inghetata avem nevoie de:
  • 500 g mascarpone
  • 750 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 4 lingurite ness
  • 4 linguri Nesquik
  • esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de inghetata:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si jumatate.


Inghetata:


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte,am omogenizat si am dat din nou pe foc,pana s-a ingrosat putin compozitia.Am lasat la racit.

Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone.Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.

Am impartit compozitia in trei parti egale.In una am pus ness-ul dizolvat cu putina apa,in cea de doua am pus Nesquik-ul si in ultima esenta de vanilie.

Am pus vasele la congelator,pana s-a intarit putin,cred ca in jur de-o ora.

In tava in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea.Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.


Inainte de servire,l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si o incercare nu tocmai reusita :)) de cosulet de ciocolata,umplut cu inghetata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

rivka 1

30.08.2009, 15:28

vai vai....vai vai

Miha 1

23.09.2009, 21:24

Florentin,iaca acum daca ai readus tortul asta in discutie,mi s-a facut si mie pofta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Tort Winter