Tort cu 3 feluri de inghetata

de Miha in Torturi, 30 Aug 2009 | 6830 vizualizari

 

Sarbatorim cele 21 de luni ale Amirei? :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de bezea avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • Pentru inghetata avem nevoie de:
  • 500 g mascarpone
  • 750 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 4 lingurite ness
  • 4 linguri Nesquik
  • esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de inghetata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si jumatate.

Inghetata:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte,am omogenizat si am dat din nou pe foc,pana s-a ingrosat putin compozitia.Am lasat la racit.

Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone.Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.

Am impartit compozitia in trei parti egale.In una am pus ness-ul dizolvat cu putina apa,in cea de doua am pus Nesquik-ul si in ultima esenta de vanilie.

Am pus vasele la congelator,pana s-a intarit putin,cred ca in jur de-o ora.

In tava in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea.Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Inainte de servire,l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si o incercare nu tocmai reusita :)) de cosulet de ciocolata,umplut cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

30.08.2009, 15:28

vai vai....vai vai

Miha 1

23.09.2009, 21:24

Florentin,iaca acum daca ai readus tortul asta in discutie,mi s-a facut si mie pofta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baked Alaska