Tort diplomat cu iaurt

de georgiaskitchen in Torturi, 30 Ian 2014 | 6620 vizualizari

 

Pentru că astăzi este sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, am pregătit un tort pentru toți sărbătoriții zilei de azi și nu numai.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină

Pentru cremă:

  • 200 ml frișcă Hulala
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri zahăr pudră
  • un plic gelatină granule
  • o fiolă esență de rom
  • um compot de ananas tăiat bucăți
  • 2 portocale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt:

Mai întâi de toate pregătiți blatul. Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu un praf de sare, apoi continuați adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește complet și albușurile se întăresc și devin lucioase.


Peste albușuri adăugați gălbenușurile și mixați până ce se omogenizează . Lăsați mixerul deoparte și cu o lingură adăugați făina amestecând de jos în sus.


Dați drumul la cuptor la foc moderat, pregătiți o formă de tort cu diametrul de 24 cm sau o oală ca în cazul meu (nu am reușit sa-mi cumpăr o formă de tort încă), o ungeți cu margarină și o tapetați cu făină sau puneți foaie de copt


Puneți blatul la copt pentru 25-30 minute, primele 15 minute nedeschizând ușa cuptorului, pentru a evita ca blatul să vi se lase.


Când e gata îl scoateți din cuptor și îl lăsați să se răcească.


Acum e timpul să pregătiți crema. Mai întâi mixați iaurtul cu zahărul pudră și jumătate de fiolă cu rom și îl dați deoparte. Mixați și frișca.


Desfaceți compotul de ananas, scurgeți zeama, puneți-o într-o crăticioară, mai adăugați 100 ml de apă, puțin zahăr și cealaltă jumătate de fiolă cu rom și lăsați pe foc până ce zahărul s-a topit. Lăsați să se răcească.


Tăiați blatul în două și însiropați-l.


Pregătiți gelatina după instrucțiunile de pe plic, adăugați-o în iaurt, puneți peste frișcă împreună cu ananasul și portocalele tăiate bucăți mici.


Forma în care ați copt blatul, o tapetați cu folie alimentară sau folie de aluminiu. Puneți partea de deasupra blatului cu fața în jos, puneți crema, apoi partea de jos a blatului, apăsați ușor pe acesta, îl acoperiți și îl lăsați la frigider cel puțin 4 ore sau și mai bine o noapte întreagă.


După ce îl scoateți de la frigider, îl rasturnați pe un platou, scoateți folia și îl ornați după plac.


E delicios și răcoritor!!!

 

TIPS-URI

1

înainte de a amesteca frișca cu iaurtul păsttați câteva linguri din aceasra pentru ornat

2

mai puteți adăuga în cremă și alte fructe, cum ar fi: kiwi, boabe de struguri, mandarine etc.

3

ca să fiți siguri că blatul s-a copt, faceți testul cu scobitoarea. Luați o scobitoare, o înfigeți în blat și dacă iese curată atunci înseamnă că e copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

_Alina_ 1

30.01.2014, 11:53

gaby_duceag 1

30.01.2014, 13:55

diaconta 1

30.01.2014, 22:39

foarte mult imi plac cu iaurt si fructe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
TORT DIPLOMAT