Tort diplomat cu piscoturi de sampanie

de JulyCris in Torturi, 13 Ian 2014 | 6918 vizualizari

 

Un tort racoros,cu muuulte fructe si crema delicioasa. Acelasi tort l-am facut si pt noaptea dintre ani,cu alt ornamet insa...specific evenimentului :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 750 ml frisca lichida indulcita(Hullala)
  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • fructe(la alegere)
  • 25 grame gelatina(eu folosesc de la Dr Oetker)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu piscoturi de sampanie:

CREMA

Se separa ouale.Galbenusurile,zaharul si laptele se pune pe foc la bain marie si se amesteca(din cand in cand) pana se ingoasa ca o ciulama.Se ia de pe foc.

Intr-o craticioara,separat se pune gelatina cu 150 ml apa si se lasa sa se dizolve.Se poate adauga putin in apa calda(in care in prealabil a fost crema) pana la dizolvarea completa.Se adauga apoi in crema,si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se adauga 500 gr frisca batua bine si se amesteca.

Intr-o oala "unsa" cu zeama de compot,se aseaza piscoturi(piscoturile trebuie scufundate si scoase imediat in zeama de compot) in forma de floare(se umplu golurile ramase tot cu piscoturi).Se pune jumatate de crema,fructe diverse(ananas,piersici,kiwi,portocale,banane).Se pun iar piscoturi,crema,fructe,iar deasupra piscoturi. Se acopera oala cu un capac si se da la rece peste noapte. Se trece cu cutitul pe marginea vasului in care este tortul,se pune un platou deasupra si se rastoarna brusc. se orneaza cu frisca si fructe dupa imagiantia fiecareia.

Nu am incercat sa fac in tava cu pereti detasabili pt ca mie imi iese tortul mult mai inalt.)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat cu piscoturi de sampanie-0
Tort diplomat cu piscoturi de sampanie-1
Tort diplomat cu piscoturi de sampanie-2
Tort diplomat cu piscoturi de sampanie-3
Tort diplomat cu piscoturi de sampanie-4

COMENTARII (5)

babi5

babi5 1

13.01.2014, 12:40

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.01.2014, 14:09

JulyCris

JulyCris 1

13.01.2014, 14:14


Va multumesc! E bun inceputul meu aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!